Kirker bør samarbejde mere i 2010

2010 er 100-året for den store Edinburgh Missionskonference i 1910. Det bør markeres med masser af fællesbøn og samarbejde, mener Evangelisk Alliance.Evangelisk Alliance i Danmark er mest kendt for bedeugen, der i år samlede op til 30.000 kristne fra alle mulige kirkesamfund i 180 danske byer.

Peter Götz.

Nu opfordrer bevægelsen til at gøre mere ved det tværkirkelige fællesskab i 2010: Ryk tættere sammen i bedeugen. Deltag i så mange bede-initiativer som muligt. Alliancen foreslår bl.a. at deltage i pilgrimsvandringer, besøge natkirker, møde op til bededags-arrangementer, Global Day of Prayer og Danske Kirkedage.
Alt sammen for at markere, at det i 2010 er 100 år siden, John R. Mott sammenkaldte til en skelsættende missionskonference i Edinburgh.
Konferencen satte fokus på behovet for mission i verden. Feltrapporter og statistiske undersøgelser blev præsenteret, arbejdsgrupper og nøglepersoner udvalgt og en ny satsning på at sende missionærer især til Indien og Kina blev igangsat.
– Hele kristenheden står i stor gæld til denne begivenhed, siger formand for Evangelisk Alliance Peter Götz.

Taknemmelighed

– Hensigten er at lade 1910 binde os sammen i vores forskellige kirkefamilier i en erkendelse af vores fælles arv og at udtrykke vores dybe taknemmelighed til de mennesker, der i 1910 satte ord og handling på deres syn for at bringe evangeliet til hele verden, skriver Peter Götz i et brev til deltagere i den forløbne bedeuge.
sl