Vil røre selv den mest forstenede

Lars er en indadvendt ung mand, der siden hans forældre døde i en tragisk ulykke har boet sammen med sin bror og dennes kone. En dag præsenterer han dem for Bianca, hans nye kæreste, som han har mødt på internettet.Bianca viser sig dog at være en oppustelig dukke, og det bekymrede par tager Lars med til en psykolog, der overbeviser dem om, at det vil være bedst for Lars, hvis alle i byen behandler Bianca som et rigtigt menneske.
Ryan Gosling leverer en blændende forestilling som den lidt bedrøvelige Lars, og filmen ville ikke fungere nær så godt, hvis han ikke havde formået at overbevise os om, at Lars’ vrangforestillinger er lige så virkelige for ham, som virkeligheden er for os. Han støttes af et ensemble af skuespillere og filmfolk, der er værdige den præstation, Gosling giver.
Hvis nogen havde fortalt mig, at jeg ville sidde og tude over en film om en mand og hans oppustelige dukke, ville jeg have kaldt ham en løgner. Ikke desto mindre var det det, jeg gjorde, da Lars and the Real Girl sluttede. Filmens præmis lyder umiddelbart som en komedie – en ung mand anskaffer sig en dukke som han behandler som et rigtigt menneske – men bag det latterlige befinder der sig et drama om mennesker og kærlighed, som vil røre selv det mest forstenede hjerte.
At grine og græde på én gang kan være en lidt speciel oplevelse. Men Lars and the Real Girl giver rig mulighed for at udforske det tragikomiske i Lars’ situation samtidig med, at den rører os dér, hvor det betyder noget. Lars and the Real Girl er en moderne Don Quixote – en historie om at turde overgive sig til livet, uanset hvor man ender. Lars lærer at turde opleve det at være forbundet til andre mennesker, og vi lærer sammen med resten af den by, Lars bor i, at ikke alt, der står udenfor det normale, er farligt eller forkert.
Anne-Katrine Buch

Lars and the Real Girl
102 min.