Det skyldes ikke alderen

Med juleposten fra Uffe Nissen fik jeg en morsom og sød lille historie ”Gratis”. Da Uffe kan det med at skrive morsomme historier, troede jeg, han havde skrevet den. Men nej. Præsten havde læst den op.Jeg læste den op i kirken en dag, jeg var mødeleder. Og der var masser af latter under denne historie om Guds nåde. Kort efter spurgte min præst, Gunni Bjørsted, om jeg ville læse den højt ved radiogudstjenesten fra Frikirken Salem. Det ville jeg gerne, men der er jo det med Copyright. Jagten på forfatteren gik ind. Præsten havde den fra et konfirmandmateriale, og forfatteren var Ingrid Schrøder-Hansen. Hende vidste jeg hvem var. Præsten i Jørlunde. Jeg forsøgte at finde telefonnummeret, men der var ikke længere nogen præst med det navn i Jørlunde. Min søgen viste mig til Tåstrup, og jeg ringede til damen. En telefonsvarer bekendtgjorde: ”Jeg gik på pension 1. januar og er flyttet til Ærø.” Heldigvis var der også et telefonnummer, og jeg fik en l a n g og god snak med præstedamen og fik lov til at læse den op i radioen. Det gav efterfølgende mange spændende kontakter fra folk, der ønskede at få historien.

Det viste sig, at historien var brugt til ”Ved dagens begyndelse” i radioen og bl.a. findes i ”Bibelhistorier til hverdagsbrug” med en række bibelhistorier for voksne sat ind i en hverdagssituation. Jeg fik lyst til at læse bogen. Biblioteket skaffede bogen fra Stadsbiblioteket og det viste sig, at den var udkommet på Forlaget Aros i 1986. Jeg læste bogen med stor interesse og glædede mig over de meget livsnære andagtsstykker. Den bog ville jeg eje.
En mail gik af sted til Bog-Svend ved Ikast Kristne Antikvariat, der annoncerer flittigt i Udfordringen. Næste morgen ringede Svend. Jeg har den ikke, men du kan få den i den kristne boghandel i Odense for 90 kr. De havde den imidlertid ikke og beklagede, at den ikke var blevet slettet på hjemmesiden.
Jeg gik i gang med at google efter den – og minsandten om den ikke var kommet i en ny udgave på Unitas Forlag i 2004. Den var endda blevet anmeldt i Udfordringen. Jeg klikkede mig frem til anmeldelsen – som – ja, som var skrevet af mig selv. Hvorefter jeg gik ind til bogreolen og fandt den frem. Godt de ikke havde den i Odense. Hvorfor give 90 kr. for noget, man allerede har.
Men husk, det har ikke noget med alder at gøre. Jeg undskylder mig naturligvis med, at jeg anmelder så mange bøger i Udfordringen og ikke kan huske dem alle – åbenbart heller ikke denne lille perle, som har gjort stort indtryk på mig.