Unge kristne i politik: Hvad nu KDU?

I den kommende weekend beslutter Kristendemokratisk Ungdom (KDU), om de skal kappe forbindelsen til moderpartiet KD for at blive en uafhængig politisk ungdomsforening.Alle de politiske partier har en ungdoms-organisation. Her lærer unge at forstå og udtrykke sig om politik. Ofte kommer de nye politikere fra ungdoms-organisationen.

Ved folketingsvalget i 2007 stod KDU’erne sammen med partiet. Her er det formanden, Simon Bjerre, og den daværende næstformand, Anne Bjerregaard, der fremlægger deres politik.

Sådan har det også været i partiet Kristendokraterne. Fx var partiets tidligere leder, Jan Sjursen, først formand for partiets ungdom, før han blev formand for moderpartiet og senere minister.
Men Kristendemokraternes Ungdom skal på sit næste landsmøde i wekenden den 13.-15. marts beslutte, om KDU fortsat skal høre sammen med moderpartiet KD.
Efter det dårligste folketingsvalg nogensinde i november 2007 nedsatte KDU en ”fremtidsgruppe”, som skulle finde ud af, hvad KDU nu skulle gøre. Flere KDU’ere har også meldt sig ud af KD efter partiets landsmøde i 2008.
Derfor foreslår ledelsen af KDU nu, at KDU kapper forbindelsen til KD.

Nyt navn

Ruben kirkegaard

Styrelsen (dvs. bestyrelsen for KDU) foreslår nu:
– At KDU skifter navn til CURA Ungdom
– At eksklusivitetsparagraffen i forhold til KD ophæves. Det vil betyde, at man kan være medlem af et hvilket som helst parti eller ungdomsparti og stadig være med i KDU.
– At Styrelsen indskrænkes til 5 personer,
– At der oprettes et aktivitetsudvalg, hvor formanden bliver landsmødevalgt og udvalget ellers er selvsupplerende.
Landsmødet i weekenden vil vise, om der er flertal for at bryde med KD. Der skal nemlig 2/3 af de fremmødte til at ændre vedtægterne.
KDs hovedbestyrelse opfordrer KDU’erne til at blive sammen med partiet og sammen kæmpe for, at KD igen kommer i folketinget. Hvis KDU alligevel bryder med KD, vil moderpartiet formentlig oprette en ny ungdoms-organisation.
I alle tilfælde får KDU ny formand. Simon Bjerre skal til udlandet og studere. Derfor opstiller næstformanden, Ruben Kirkegaard.
Henri.