Jeg tror på Gud

Ekstrabladet har i en række interviews bedt kendte danskere fortælle, hvad de tror på. For Sigurd Barrett er der ingen tvivl om den sag.Sigurd Barrett
Musiker, entertainer og
børne-tv-vært

– Jeg er kristen og tror på Gud. Ikke sådan, at vi drøner i kirke hver søndag, men jeg beder gerne Fadervor med børnene, svarer den populære musiker og intertainer, der især er kendt fra børne-tv på DR1.
Trods det gode aftenritual måtte Sigurd konstatere, at hans ældste søn ikke ønskede at blive konfirmeret.
– Det gjorde da lidt ondt, husker han.

Sigurd har tidligere i Udfordringen fortalt om, hvordan hans egen tro blev grundlagt i barndomshjemmet i Viborg, med aftensangen ”Nu lukker sig mit øje”
Dengang kaldte han det ”provokerende”, når kristentro bliver selvcentreret, og Gud må indrette sig efter mennesker.
Samme fortrøstning til, at Gud har kontrollen, holder han forsat fast ved. Ligesom han hviler i Guds nåde.

– Jeg tror ikke, Gud sidder og dømmer hver eneste handling, men jeg er sikker på, at han følger med i vores liv og prøver at hjælpe os, forklarer Sigurd. Den samme rummelighed han møder hos Gud, forsøger han også selv at genspejle.
– Jeg kan tilgive meget, vurderer sangeren, der bortset fra en dårlig vane med at bide negle afviser at dele sit eget synderegister med læserne.

Den eneste oplevelse, hvor Sigurd har haft blandede følelser i forhold til Gud, var, da hans adoptivforældre døde. En oplevelse, han også har delt med Udfordringens læsere.
– Jeg holdt meget af dem. Men jeg tror, de er i Himlen nu. Det gør, at jeg ikke er bange for døden. Jeg ved jo, jeg skal se dem igen.
Selvom savnet aldrig forsvinder, håber den børnevenlige sanger dog, der går længe før det himmelske gensyn.
– Heldigvis tror jeg, der er mange år endnu, og at der til den tid er en himmel, hvor vi alle mødes igen hos Gud. Det er en rar tanke, konkluderer Sigurd, der forinden håber at få alle sine fem børn opdraget, blive bedstefar en 18-19 gange, skrive fem musicals, fem operaer, et par symfonier og spille 3000-4000 flere jobs.
levi