Nu kristen radio på Grønland

Torsdag den 28. januar sendte en ny lokalradio i Grønland.Inuunerup nipaa hedder radioen, ”Livets stemme”.
Den Grønlandske Frikirke som står bag radioen, håber at grønlænderne i Nuuk vil se de mange radiodisplays i byen og tune ind på 88.5 Mhz. Dermed vil 25 pct. af Grønlands befolkning kunne høre det kristne budskab i musik, interviews, bibelfortællinger m.m. 24 timer i døgnet. Om 2-3 år skal radioen dække hele Grønland. Tv-netværket Galcom i Canada har lovet, at den grønlandske lokalradio kan anvende deres satellit – gratis. Fra Galcom har de også modtaget 500 solcelledrevne radioer, som er ”fix-tuned” på den kristne lokalradio.
– Radioen ser det ud til at blive et vældigt redskab i vækkelsen i Grønland, fortæller en begejstret John Østergaard.
– Her i landet er en helt anden lytte- og radiokultur, fortæller han.
Den Grønlandske Frikirke har bygget et studie med teknisk hjælp fra Færøerne. Frikirken er en sammenslutning af missionshuse på Grønland og kalder sig ”Inuunerup Nutaap Oqaluffia som betyder Nyt Livs Kirke.
– Guds vind blæser ind over Grønland i en grad der helt overgår de nyheder, danskerne ellers hører om Grønland, slutter John Østergaard.
-løb