Baptister bakker op om deres kirke

Men efterlyser mere samarbejde med andre kirkesamfund.Vil krisen ødelægge eller styrke Baptistkirken? Noget tyder på det sidste – for en ny rapport viser, at baptistledere bakker op om deres kirkesamfund.Det har ellers tydet på det modsatte. Omfattende kritik fik ved årsskiftet hele Baptistkirkens ledelse til at gå af og samtidig fyre kirkesamfundets generalsekretær. Men nu er en midlertidig ledelse indsat, og generalsekretær Jan Kornholt får lov til at blive lidt endnu.
Med god grund, ser det ud til efter en rapport fra Center for Ungdomsstudier og Religionspædagogik (CUR).
– Der er en række kerneaktiviteter, man er forholdsvist enige om bedst varetages i fællesskab: organisering af fælles mødepladser – primært Missionsstævnet – rekruttering og uddannelse af medarbejdere, kontakten til offentlige myndigheder og international mission, konkluderer rapporten.
Mission i Danmark ses dog som den lokale menigheds ansvar.
Til gengæld vil man gerne samarbejde med andre kirkesamfund om fx administration, missionsprojekter og uddannelse.

Undersøgelse viser, at baptister generelt er tilfredse med deres kirkesamfund. Her billeder fra Kristus Kirken på Nørrebro.
Udfordringer og værdier

Undersøgelsen er foretaget blandt 247 ledere i Baptistkirkens 51 menigheder og afslører også, hvad kirkelederne anser for at være kirkens største udfordring.
59 pct. synes, det er en udfordring at få kontakt med mennesker uden for kirken, 50 pct. at få unge engageret i arbejdet, 44 pct. at rekruttere nye frivillige medarbejdere. Kun 4 pct. synes, det er en udfordring at blive mere engageret i mission. Til gengæld bøvler 16 pct. med at finde en ny præst og 29 pct. synes, det er svært at få kirkens økonomi til at hænge sammen.
Da lederne skulle score, hvad de synes er vigtigt i Baptistkirken, blev den samlede score 93 pct. for menighedens fællesskab, 84 pct. for at være i mission, 79 pct. for samvittighedsfrihed. Det overraskende for en historisk døberbevægelse som Baptistkirken er, at den såkaldte bekendelsesdåb er helt nede på 55 pct., og varetagelse af den baptistiske historie og tradition er nede på 39 pct.