Pinsekirken bakkes op af 15 kirkesamfund

Pinsekirkens klage til Kirkeministeren får nu opbakning fra Danske Kirkers Råd.- Det er uheldigt og super ærgerligt!

Det er er ærgerligt at kirkeminister Birthe Rønn Hornbech (th.) sår tvivl om Pinsekirken, mener generalsekretær for Danske Kirkers Råd, Mads Christoffersen (tv.)

Det siger generalsekretær for Danske Kirkers Råd, Mads Christoffersen, om kirkeminister Birthe Rønn Hornbechs spørgsmål i radio og tv om, hvorvidt Pinsekirken er en kristen kirke.

Uheldigt billede

– For nylig var det Ekstra Bladet, der kaldte Apostolsk Kirke for en sekt. Og selv om kirkeministeren ikke går så langt, sår hun alligevel tvivl om frikirkerne. Og det er ærgerligt. Sammen med flere lignende historier giver det et uheldigt billede, siger han.
Pinsekirken og Apostolsk Kirke er begge medlem af Danske Kirkers Råd, der har hele 15 kirkesamfund som medlemmer, heriblandt Folkekirken.
Generalsekretærens reaktion kommer på baggrund af, at forretningsudvalget i Danske Kirkers Råd har besluttet at bakke Pinsekirken op.
– Vi forstår, hvorfor Pinsekirken reagerer på kirkeministerens spørgsmål i ”Religionsrapporten” på P1 den 29. december 2008 om, hvorvidt meddebattør Hans Hauge regnede Pinsekirken for en kristen kirke. Kirkeministerens spørgsmål og de efterfølgende brevsvar til formand for de danske pinsekirker Tonny Jakobsen kan ikke tolkes anderledes, end at Kirkeministeren er i tvivl, om Pinsekirken er en kristen kirke, siger Mads Christoffersen.

Ærgerligt

I forlængelse af programmet ”Religionsrapporten” blev der i programmet ”Univers” på DR2 den 1. marts 2009 meddelt, at Danske Kirkers Råd ville reagere på kirkeministerens uvidenhed om frikirker. Det er nu sket, og rådet har nu sendt en klage til kirkeministeren.
– Kirkeministeren er med til at så tvivl om frikirkerne, og det synes jeg er uheldigt, siger Mads Christoffersen.