Radiovært fyret efter positive udsagn om kristendom

– Jeg oplevede denne slags som kristen i Pakistan, men havde ikke ventet det her.

Maboob Masih er fyret som vært på radio Awaz FM og har nu sagsøgt stationen.

Sådan siger den pakistansk-skotske radiovært og præst Mahboob Masih til Europe News om sin fyring fra den lokale radiostation Awaz FM i Glasgow.
Begrundelsen for fyringen er, at den 37-årige radiovært i en udsendelse citerede bibelvers, omtalte Jesus som ”vejen, sandheden og livet” og bemærkede, at den indiske imam Zakir Naiks i sin kritik af kristendommen viser ringe kendskab til både Bibelen og Koranen.

Afviser at undskylde

Ifølge Telegraph.co.uk er Masih så utilfreds med radiostationens håndtering af sagen, at han har sagsøgt den for religiøs diskrimination.
– Der var blot tale om en religiøs debat inden for de generelle retningslinier, fastholder Masih, der i første omgang blev bedt om at undskylde episoden. En undskyldning der angiveligt skulle overbringes i en lokal moské.
Radiostationens direktør Javaid Ullah afviser, at retningslinierne er overholdt og siger i en udtalelse, at den fyrede radiovært ”ikke magtede at forblive neutral” under programmet.

Lokalradio og talerør

Ifølge Awaz FM’s hjemmeside er stationens licens blandt andet betinget af et krav om at være talerør for Glasgow’s etniske samfund og deres respektive trosretninger.
På den baggrund har Masih hyret advokaten, Paul Diamond, der har speciale i sager om religiøs diskrimination, og sagsøgt stationen for at svigte sit grundlag og de gældende regler.