Unge kristendemokrater bryder ud

Kristendemokraternes unge forlader moderpartiet for at skabe debat med åbent netværk. De senere års ballade i Kristendemokraterne har kostet dyrt. Prominente medlemmer har forladt partiet, og nu har hele ungdomsafdelingen sagt farvel.

Ruben Kirkegaard er formand for afhopperne fra KDU.

KD-formand Bjarne Hartung Kirkegaard beklager splittelsen.

På landsmødet den 14. marts besluttede Kristendemokratisk Ungdom at stoppe som ungdomspolitisk parti. I stedet for vil organisationen nu bære navnet CURA Ungdom og fungere som et åbent netværk.
– Vi er stadig en masse unge, der bliver frustrerede over mangel på etik og mange års overdrevne fokus på at score kassen. Vi løfter øjenbrynene, når eksempelvis mange muslimer og andre religiøse oplever en uberettiget hetz. Men vi vil ikke længere gå efter at få et bestemt parti valgt ind i Folketinget, forklarer Ruben Kirkegaard, der er ny formand i dét, der nu hedder CURA Ungdom.
Det krævede 2/3 flertal på landsmødet at vedtage løsrivelsen. Et stort flertal stemte for.
Moderpartiet beklager løsrivelsen:
– KD beklager, at KDU går egne veje. Ambitionsniveauet er sat ned, siger formand Bjarne Hartung Kirkegaard.
– Efter KDs opfattelse er det derfor brandærgerligt, at de unge i KDU nu på et landsmøde har vedtaget at gå egne veje – i en ny tid, hvor KD netop har fået et mere kristendemokratisk principprogram end nogensinde. Her har flere af KDUs medlemmer endda været penneførere under tilblivelsen af programmet, siger formanden.
Han tilbyder nu de unge kristendemokrater, som vil arbejde direkte for, at KD kommer i Folketinget, et medlemskab af KD på økonomisk favorable vilkår.
– De unge, som vælger at blive i KDs regi vil få lejlighed til at arrangere møder i et nyt KDU – til gavn for kristendemokratiet og KD.
KDs formandskab har et godt forhold til studiekredsgruppen Cura trods bruddet:
– Vi slår ikke hånden af denne gruppe unge. Men jeg skal stærkt beklage den vej, de har valgt, siger Bjarne Hartung Kirkegaard.