En engel reddede Annas liv

– Englen var iklædt en hvid klædning, og dens store vinger blafrede på samme måde, som vingerne på en kæmpe fugl, fortæller hun. Læs her Anna Heinesens beretning om sit møde med en engel.Fredag aften på Færøerne. Anna Heinesen sidder i sin stue. Hun føler sig lidt træt efter en lang uge. Hendes mand træder nu ind i stuen.

– Englen gav mig min tro tilbage, fortæller Anna Heinesen.

– Han er sød og venlig, når han er ædru, men når han har fået noget ind under vesten, sker der en metamorfose med ham. Han bliver simpelthen en anden person. Man kan godt sige, at Fanden tager fat i ham. Og lige den aften var det meget slemt. Min mand var meget fuld, og han var ondskabsfuld, det kunne jeg mærke, fortæller Anna Heinesen fra Færøerne.
– Mange gange har jeg oplevet, at han bliver aggressiv, når han har drukket, men i det her tilfælde havde det helt taget overhånd. Da han trådte ind i stuen, hvor jeg sad, blev luften fyldt med aggressioner – og jeg var bange for, hvad han kunne finde på.
– Pludselig går min mand hen imod mig. Han læner sig ind over mig og griber fat i min hals. Han trykker til. Meget, meget hårdt. Ingen tvivl om, at han vil kvæle mig. I samme øjeblik jeg føler, at nu skal jeg dø, står der en engel foran mig.
”Hvad er det”, siger min mand og slipper sit greb om min hals. Han ser også englen. Den kigger ned på mig, og pludselig ved jeg, at Jesus igen er kommet ind i mit hjerte.
– For mange år siden var jeg en kristen, men på grund af mit liv, der ikke altid har været lige let, faldt jeg hurtigt fra.
Men den aften, det er nu en lille måned siden, at det skete, vidste jeg med mig selv, at Jesus var kommet til mig igen og virkelig ønskede, at jeg skulle følge ham. Gud sendte en engel til mig med det budskab, at jeg skulle vende om til ham. Og ikke nok med det, han sendte også én af sine engle, der kom og reddede mig fra at blive dræbt.
Hvordan så englen ud? Kan du beskrive dens udseende?
– Den havde en hvid klædning på, og så blafrede den med sine store vinger, som en fugl.
Så du den tydeligt?
-Ja, den var meget tydelig. Det var kun ansigtet, som var lidt utydeligt. Det så ud, som om den stod inde i en sky. Og jeg følte, at den kiggede ned på mig med et intenst blik. Gud havde sendt den engel for at hjælpe mig, og for at jeg igen skulle vende om til ham. Ingen tvivl om det.
– Jeg har i mange år ikke været til nogle af de kristne møder, som er her på Færøerne. Men nu, for første gang i lang tid, har jeg igen fået lyst til at møde op og deltage. Jeg ser frem til at blive en del af det kristne fællesskab, som er her på Færøerne.

Bøn forløser englenes hjælp

Henrik Csizmadia har studeret engle og skriver om dem i 2. oplag af bogen ” Befri Fanger”, som sandsynligvis udkommer i 2010.

Udfordringen har henvendt sig til Henrik Csizmadia, som p.t. arbejder på nummer 2 oplag af sin bog ” Befri Fanger.” Et helt kapitel i bogen handler om engle.
Henrik, jeg ved, at du har studeret engle. Den aften hvor Anna Heinesen på Færøerne får besøg af en engel, sidder der en bedegruppe i nærheden og beder for den by, hun bor i. Er det deres bøn, der gør, at en engel pludselig kommer til hende og hjælper hende?
– Bøn forløser englenes hjælp. Og den engel, der her er tale om, kom helt klar kvinden til hjælp på grund af de kristnes forbøn.
Kan engle frelse?
– Nej, det er ikke englene, der bringer os frelsen, men de er Guds medarbejdere i processen, som vi ser det i eksemplerne i Bibelen, hvor en engel leder Cornelius til Peter (Ap.G.10), og englen der leder evangelisten Filip til den etiopiske hofmand (Ap.G. 8) – både Cornelius og den etiopiske mand bliver frelst, fortæller Henrik Csizmadia.

Satans faldne engle

Hvad er forskellen på en skytsengel, som man taler så meget om i New Age bevægelsen og Guds engle?
– De såkaldte skytsengle i New Age og andre okkulte miljøer er absolut ikke Guds engle, men Satans faldne engle. Guds engle bliver kun sendt for ”..at hjælpe dem, som skal arve frelsen.” (Hebr: 1,14), altså Guds børn. For kristne er der engle, der kan minde om ”skytsengle”, altså en personlig engel, der beskytter os; fx Jesus siger om børn: ”Deres engle i himlene ser altid min himmelske faders ansigt.” (Matt. 18,10)
Da Peter er blevet befriet fra fængslet, og han banker på hos nogle kristne, siger de: »Det er hans engel.« (Ap. G. 12,15)
– Det er klart, at de okkultes skytsengle kan minde om Guds engle og også efterligne Guds engle med hensyn til funktion med videre. Og det er jo ikke mærkeligt, da både Satan og disse faldne engle har været Guds engle og derfor kan efterligne Guds engle og på den måde forføre folk.

Det ægte overnaturlige

– Mange kristne har en djævelsk inspireret frygt for det overnaturlige. De har mere tro på Djævelens evne til at forføre dem end deres Himmelske Fars evne til at bevare dem. Derfor er de bange for at åbne sig for Helligåndens kraft, lytte til Gud og at have med Guds engle at gøre, fortæller Henrik Csizmadia.
– Djævelen har ingen respekt for kraftløs, teoretisk ”naturlig” kristendom. Det der gør ham nervøs, er når kristne lever i Guds overnaturlige dimension, for det er det, der virkelig kan true hans rige. Sand kristendom er overnaturlig fra a til z – læs bare Bibelen!
– Guds engle vil aldrig modtage tilbedelse eller tage fokus væk fra Gud og Jesus og Jesu offer på korset eller sige noget, der er i modstrid med Bibelens ord og ånd.
Har du oplevet at se en engel?
– Den måde, jeg mest har set engle på, er som lysglimt rundt omkring i rummet. Engang, da jeg bad for en mand til befrielse over telefonen, bad jeg på følgende måde: ”Far, send dine engle til at hjælpe ham!” Overrasket så jeg i det samme et lysglimt stryge gennem mit kontor. ”Whauv, der sker virkelig noget, når vi beder Gud om at sende engle.” En anden gang, da jeg bad for en kvinde, bad jeg Gud om at sende sine krigsengle, og der kom straks mange lysglimt i lokalet, nærmest som et hurtigt diskotekslys, som gør, at du ser personen i glimt. Jeg tænkte, om der mon var noget galt med lyset i lokalet, så jeg bad det samme en gang til – og nøjagtigt det samme skete. Jeg var da klar over, at vi havde fået bistand fra Guds krigsengle i dæmonuddrivelsen.
Hvis vi kristne bad mere, end vi gør, ville Guds engle så komme og hjælpe og flere blive frelst?– Absolut ja! Da Gud har givet jorden til mennesket (Salme 115,16), er Guds engle afhængige af vores bøn og lydighedshandlinger. Guds engle kan ikke gøre en masse uafhængigt af Guds folk. Det er jo ikke engle, Gud har kaldet til at bede, være Jesu vidner, uddrive dæmoner og helbrede syge, men mennesker – kristne mennesker. Men når vi gør dette, forløses englene til aktivitet og involveres i alt dette og bliver vore medarbejdere. Som en engel sagde til apostlen Johannes: ”Jeg er kun tjener som du og dine brødre…” (Åb. 22, 8-9)


Artiklen fortsætter efter annoncen: