Vores eget landshold

Udfordringen følger i den nye sæson fodboldklubben Exercitus i København, der gerne vil være alle kristnes helt eget landshold.I Valby ligger Københavns og måske endda Danmarks eneste kristne fodboldklub, Exercitus F.C. Udfordringen har valgt at følge dem i den nye sæson, der begynder i april og varer frem til juni. Derfor tegner vi her et portræt af klubben, der gerne vil være de kristnes landshold.

Fodboldklubben Exercitus består af kristne spillere, og det giver et særligt sammenhold.

For fire sæsoner siden gik en gruppe friske, kristne fodboldentusiaster sammen og dannede fodboldklubben Exercitus For Christ (Exercitus er latin og betyder En optrænet hær).
Klubben startede med et enkelt herrehold, men er vokset og stiller til dette års sæson med to herrehold, et damehold og et oldboys hold.
– Ja, man skal passe på med, hvad man be’r Gud om. Forleden lagde jeg nok en gang holdet frem for Gud og bad om, at der måtte komme nok spillere til træning, selvom vi har fået lidt kedelige banetider… og så stod vi med 37 herrespillere og et damehold til træning i mandags – på én bane, griner træner Tobias Ambs-Thomsen.

Ud over Danmarks grænser

Det er gået ganske stærkt for klubben. Sidste år sikrede man sig også oprykning både med 1.- og 2.-holdet. Men det vigtigste er slet ikke de point, der skrabes sammen i løbet af sæsonen.
– Vi vil gerne skabe relationer. Venskaber mellem mennesker og Gud og mennesker imellem. Vi vil være en klub der inkluderer, inspirerer og involverer. Vi vil være mere end bare en fodboldklub, fortæller Jonas Weinkouff, der er medstifter af klubben og stadig sidder i bestyrelsen.
Derfor er vi også engagerede i meget mere end træning og kamp. Sidste efterår afholdt vi fx en velgørenhedsauktion til fordel for et fodboldprojekt blandt fattige i Brasilien. Med hjælp fra vores sponsorer og vores medlemmer fik vi sendt en god portion penge afsted til dem.

Ud over bolden

– Vi har også en netværksgruppe, der mødes efter træningen en gang om ugen.
Det er dejligt at kunne dele mere med hinanden end sidste uges kamp og diskussioner om, hvorvidt FCK, Brøndby, AaB eller OB spiller det bedste fodbold i øjeblikket. I gruppen har vi mulighed for at bede for hinanden, vores liv, vores kirker og de spillere, der er skadet. Derudover beder vi sammen som hold inden hver kamp.
Kigger vi på vores oprykning sidste år, er der ingen tvivl om, at Gud var med os.
Vi havde spillere, der hev mirakelredninger frem på afgørende tidspunkter, så hvis man var ateist, inden man så vores kampe sidste år, så måtte man bagefter nok indrømme, at der er mere mellem himmel og fodboldbanen, end man lige kan se, gengiver træneren.
I samme åndedrag nævner han også, at hvis der er en engageret træner til pigeholdet derude, må man gerne tage kontakt.

Ud over kirkegrænser

– Det med sponsorer er også et sted, hvor Exercitus adskiller sig fra andre klubber.
Vi vil gerne være rigtig tværkirkelige. Vi har medlemmer fra i hvert fald 14 forskellige kirkesamfund og en masse, der slet ikke har nogen kirkelig tilknytning. Derfor har vi oprettet en sponsorklub og inviteret rigtig mange kirker til at være med, både frikirker og folkekirker. Vi har kun været igang et lille stykke tid, men der er god respons indtil videre. Det kunne være så fedt at komme på tv med ”Kirkerne i København” eller ”Kirkerne i Danmark” på brystet.
Det ville da være et lysende eksempel på, at vi sagtens kan arbejde på tværs af kirker i Danmark. Så hvis der er nogle kirker eller andre, der gerne vil være med i sponsorklubben, er de velkomne i klubben.

På Kanal 5

Og det er ikke kun her i Udfordringen, at Exercitus F.C. får lov at vise sig frem. I forbindelse med deres kamp i pokalturneringen bringer Kanal 5 nemlig et længere portræt af klubben på landsdækkende tv.
– Det er super fedt at få lov til at vise vores lille klub frem for hele fodbold-Danmark.
Vi får ikke bare lov til at vise, at vi kan spille fodbold, men også vores tro på en Gud, og hvad den betyder i vores liv. Kanal 5 filmer os ikke bare på banen, men også i kirken.
Det er en super lejlighed til at dele vidnesbyrd. Vi glæder os helt vildt meget og håber selvfølgelig på, at vi vinder kampen, så vi kan vise os frem en gang til.

Ud over det sædvanlige

– Vi kunne rigtig godt tænke os at blive de kristnes landshold, ligesom Nanoq, der er et hold i vores pulje, der primært består af Grønlændere, repræsenterer Grønland.
De har hele den Grønlandske befolknings opbakning. Grønlandsk tv følger dem hver uge og transmitterer deres kampe. Det kunne være fedt, hvis vi blev det samme for alle de kristne i Danmark. At vi havde alle de kristnes opbakning, at kirkerne sendte deres bedste fodboldspillere til os. At vores klub på et tidspunkt ville have afdelinger i alle større byer i Danmark, og tænk hvis vi kunne vise mennesker, at Jesus elsker dem, og at de kunne finde ham gennem fodbolden og vores klub.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Hvis du kunne tænke dig at være med i Exercitus F.C., så se mere på hjemmesiden www.exercitus.dk. De glæder sig til at byde alle nye spillere, og specielt en ny pigetræner og sponsorer velkommen.
Henri.