Aktiv spejder på ny mission

Morten Kofoed har overtaget ansvaret for Baptistkirken i Danmarks internationale arbejde efter Thomas Spanner, der i juni sendes til tjeneste i Burundi.Morten Kofoed er 37 år, bosiddende på Frederiksberg og har de sidste tre år arbejdet med at uddanne Baptistkirkens partnere i bl.a. Burundi.
Morten er medlem af Korskirken i Herlev, hvor han i mange år har været aktiv i spejderarbejdet. Før det slog han sine folder i det midtsjællandske og var involveret i spejder- og andet ungdomsarbejde.
– Det var i spejderkorpset, jeg fangede interessen for det internationale arbejde, fortæller han til Baptist.dk.
– Jeg var i 9 måneder udsendt i kortærmede bukser som ungdomsleder i Rwanda og har senere været med i korpsets Afrikaudvalg og Baptistkirken i Danmarks udvalg for International Mission.
Morten er uddannet civiløkonom fra Handelshøjskolen i København. Ansættelsen i Baptistkirken er på deltid, hvilket giver tid til studier på Københavns Universitets ’Institut for Afrika Studier’.
Hvilke forventninger har du til det nye job?
Tankerne om det nye job er mange. Kan jeg klare det? Er der penge til lønnen? Er der interesse for det internationale arbejde? Kommer der penge nok ind til projekterne? svarer han og tilføjer:
– Det er yderligere blevet krydret med den seneste tids turbulens i BaptistKirken. Men der er jo ikke nogen, der har lovet, at det skulle være lige let hele vejen.
– Jeg tror, det er meget sundt, at man ind imellem standser op og ser på, om vi gør de rigtige ting, og om vi som kirke opnår det, vi gerne vil med den struktur, organisation og de aktiviteter, vi har.
Kendetegnet i det internationale arbejde har altid været et stort engagement og hjerte for mission og for at hjælpe folk, fortæller Morten Kofoed til Baptist.dk:
– Faktisk er jeg stolt af at være en del af et arbejde, der siden ’Hedningemissionens’ tid har været båret af en vilje til at se ud over os selv og hjælpe folk i nød.
– Besøgene hos vores samarbejdspartnere har vist mig, at det er værdifuldt, at vi er engagerede uden for landets grænser.
– Jeg håber, vi kan udvikle aktiviteterne yderligere i takt med de behov, der er hos vores partnere og i takt med, at engagementet stiger herhjemme. En af de helt store udfordringer er at få sat yderligere skub i kommunikationen om projekterne og indsamlingskulturen – således at vi kan nå de mål, vi sammen har sat os, slutter han.
Og det skal nok lykkes. For Morten Kofoed har arbejdet med salg og markedsføring i forskellige IT-virksomheder i 10 år. Og endda undervist på handelsskole.
I sin fritid er han klar til at genoptage løbetræning og fodbold:
– Jeg ser frem til igen at finde formen frem ved en løbetur og hyggefodbold samt agere hyggeonkel. Derudover håber jeg at kunne bruge noget mere tid på min kæreste Stine, der har holdt ud de sidste tre år, trods lange perioders adskillelse, siger han.
/sl