Er danskere de flittigste bibellæsere i Norden?

Flere danskere end nordmænd og svenskere har læst i Bibelen. Men kun få læser jævnligt. Hver femte ældre læser i Bibelen mindst én gang om ugen, viser undersøgelse.62 pct. af danskerne siger, de har læst eller læser i Bibelen. Det er det højeste antal sammenlignet med vore nordiske naboer, Norge og Sverige.

De ældre er de flittigste bibellæsere. Her fra Katolsk InfoButik i Arhus.

De viser en undersøgelse fra Det Danske Bibelselskab.
– Tallet viser, at Bibelen er godt forankret i samfundet, siger generalsekretær Tine Lindhardt. – Det er godt nyt og tyder på, at mange er nysgerrige og kigger lidt i Bibelen i ny og næ.
Undersøgelsen viser, at det mest er de ældre, der jævnligt tager Bibelen ned af boghylden. Fra 60 år og opefter læser hver femte dansker – 21 pct. – i Bibelen mindst én gang om ugen. Jo yngre man er, jo mindre læser man i Bibelen, viser undersøgelsen. Således læser kun 12 pct. af personer over 50 år i Bibelen mindst en gang om ugen. Tallet for de 15-29-årige er helt nede på 6 pct.
Det høje tal for dansk bibelbrug skal tages med et gran salt. For ikke alle af de 69 pct. af danskerne, der siger, de læser eller har læst i Bibelen, er jævnlige bibellæsere. Her er Danmark nede på 5 pct. i Bibelen ugentligt. Så her fører Norge med sine 11 pct., og Sverige kommer som nummer sjok med kun 2 pct.
– Danmark er det skandinaviske land i undersøgelsen, hvor færrest svarer, at Bibelen ikke har nogen betydning, oplyser Tine Lindhardt.
– Det lader til, at bibellæsningen er polariseret. De unge møder Bibelen i skolen og på studierne, og de lidt ældre læser den af kulturelle, traditionelle og religiøse grunde.
Undersøgelsen blev gennemført blandt 1000 svenskere, 1000 nordmænd og 1001 danskere i år.