IMU fyldte 30

Indre Missions Ungdomsbevægelse er ikke helt ung længere. Fejrede alligevel jubilæum med Coca Cola…Indre Missions Ungdom fyldte 30 år den 9. april, og det blev markeret med en lille uformel reception i Indre Missions Hus. Programmet bød på bordfodbold, Coca Cola, påskeæg – samt en stak gamle og nyere fotos.
– I forhold til Indre Missions snart 150 års historie er 30 år ikke meget, men alligevel nok til, at en cola kombineret med en stak fotos vækker hundredvis af herlige minder, fortæller IM-general Jens Olesen.
Indre Missions Landsungdomsudvalg mødtes første gang den 9. april 1978.
– Selv var jeg blandt dem, der så frem til at være en del af IMU. For min far og nok især mange af hans generation var bruddet mellem KFUM & KFUK og Indre Mission smertefuldt. Både organisatoriske og teologiske forskelligheder havde hen over årene tæret på sammenhængskraften. Der var blevet for meget dem og os – og for lidt vi, fortæller Jens Olesen i Indre Missions Tidende.
– Spændingerne var blevet for store, og bruddet uundgåeligt. Der var brug for noget nyt, og Indre Missions Ungdom var ikke et resultat af ren tilfældighed.