Kontroversiel prædikant i Danmarks største frikirke: Det koster at være kristen

Ulf Ekman fra Livets Ord udfordrede et tætpakket kulturcenter til at efterfølge Jesus.Der var tætpakket i Danmarks største frikirke i Købehavns Kulturcenter søndag d. 22. marts. Årsagen skulle findes på en af de forreste rækker.

Ulf Ekman sammen med lovsangsteamet fra Kirken i Kulturcentret.

Her sad nemlig Ulf Ekman – leder af Livets Ord i Sverige og bannerfører for den såkaldte trosbevægelse i Skandinavien, der både medførte fornyelse og splittelse i frikirker op gennem 1990’erne.
Men de senere år har Ekman paradoksalt nok gjort sig til talsmand for enhed mellem kristne. Og ét budskab står intakt: Kristne er kaldet til mission.

Alle er missionærer

– Der er ingen kristen, der ikke er missionær, indledte Ulf Ekman. – Vi vil gerne blive siddende, men vi er kaldede til hele verden.
Ikke alle kristne skal pakke kufferten og rejse til verdens ende – men:
– En discipel er en person, der er sendt til nationerne. Det kan gøres på tusind måder. Jeg taler om hjertets indstilling – jeg lever ikke for mig selv, men nu giver jeg det til Kristus, forklarer Ekman og fortsætter.
– Det vil lede dig ind i et helligt eventyr. Livet begynder at blive sjovt, for du kan ikke kontrollere det, djævelen kan ikke kontrollere det – for det er et liv i Ånden, råber Ekman og modtager store klapsalver fra de fremmødte.

Jesus udfordrer

Ulf Ekman husker tilbage på sit eget kald:
– Jesus udfordrede mig i kernen af mit liv, sagde han og fortale om sin omvendelse:
– Da jeg blev kristen, mistede jeg alle mine venner på et øjeblik. De var ikke interesserede i Jesus. Jeg blev derfor ramt af ensomhedens smerte. Jeg kendte ikke Bibelen, og da jeg skulle konfirmeres, blev jeg det kun for at få min knallert, som drengene ofte fik.
– Men pludselig en dag, da jeg skulle stå af bussen, kom missionsbefalingen frem i mig med en ny autoritet. ”Jeg er med jer alle dage, indtil verdens ende.” Verset skubbede ensomheden ud af mit liv. Jeg har ikke været ensom siden. Jeg blev frigjort fra behovet for at blive bekræftet af andre mennesker. ”Dette skal være dit liv”, sagde en stemme. Jeg vidste, at det var, hvad jeg var skabt til.

Nej til Evangelium Light

– Mennesket kan leve for to ting. Enten for Gud eller for Mennesket. Vi tror ikke på et let evangelium. Man kan købe Cola Light, men der findes ikke et evangelium light, sagde Ekman.
Han sammenlignede med de første kristne i Bibelen:
– Deres liv var ikke rart. Man må spørge sig selv, om man vil have et behageligt ”kristent” liv, eller om man vil følge Jesus.
– Disciplene tog ikke fra Hilton til Hilton, men fra fængsel til fængsel. De tog ikke fra kirke til kirke, men blev smidt ud af den ene synagoge efter den anden.
– Kristendom tolererer ikke synden, men elsker synderen. I Skandinavien i dag prædiker vi et evangelium light. Paulus ville ikke have accepteret dette. Vi vil nemlig helst ikke tale om synd i Skandinavien, fortsatte Ekman og slog fast:
– Jesus døde ikke for fejl og dårlig kemi imellem mennesker, men for at gøre os fri af synden.