Meget spændende undervisningsmateriale om påske

Undervisningsvejledningen til Peter Madsens tegneseriebog „Rejsen til Jerusalem“ er en guldgrube på et højt fagligt niveau.I foråret 2008 udgav Bibel-selskabet Peter Madsens meget flotte tegneseriebog Rejsen til Jerusalem.I min anmeldelse i Udfordringen (uge 11/2008) skrev jeg bl.a.: ”Rejsen til Jerusalem er et virkeligt godt redskab, når man vil fortælle sine børn, børnebørn eller elever i de små klasser om påskens budskab, og jeg kan varmt anbefale denne flotte billedbog som ‘påskeæg’ i år.”

Inspirerende

Nu foreligger der en Undervisningsvejledning til ”Rejsen til Jerusalem” udarbejdet af Birgitte Bækgaard, der er cand.mag., cand.theol., master i dansk som andetsprog, master i medborgerkundskab og lektor ved læreruddannelsen i Haderslev, UC Syd. Det er et meget spændende materiale, en guldgrube for enhver lærer i kristendomskundskab, men også for enhver kirkelig børnemedarbejder.
Det er en inspirationsbog, som supplerer og uddyber det faglige indhold i forhold til Peter Madsens påskebog. Den er fyldt med baggrundsviden, didaktiske overvejelser og en lang række idéer til arbejdet med emner som: påske, påske i dag og på Jesu tid, og en sammenligning mellem jødedom, islam og kristendom.

Engagerende

Med dette undervisningsmateriale kan enhver lærer i folkeskolen lave en spændende og engageret undervisning på mellemtrinnet om påsken og lidelseshistorien. Rejsen til Jerusalem følger den 11-årige Signe, der sammen med sin onkel rejser til Jerusalem og får fortalt om begivenhederne omkring Jesu liv, død og opstandelse. Samtidig oplever hun de tre store monoteistiske religioner i nutidens Jerusalem. Det er meget spændende lavet.
Undervisningsvejledningen tager udgangspunkt i metoder, der lader eleverne være aktive, kreative og i dialog med hinanden og læreren. I vejledningen er læsning af Rejsen til Jerusalem kapitel for kapitel omdrejningspunktet. Læreren kan vælge mellem mange forslag til arbejdet med tekstens temaer. Den rummer 46 kopisider, og læreren bliver guidet gennem forløbet med faglige, metodiske og praktiske afsnit. Det er en ren guldgrube på et meget højt fagligt niveau, fortalt i et sprog, så alle kan være med.

Anbefales på det varmeste

Undervisningsvejledningen er grundig, idérig og lærerig. Ved læsningen oplevede jeg en stor lyst til igen at være kristendomslærer i folkeskolen og gå i gang med et alsidigt undervisningsforløb om påsken med islæt fra jødedom, islam og ikke mindst kristendom.
Undervisningsvejledningen anbefales på det varmeste til lærere og kirkelige børnemedarbejdere.

Birgitte Bækgaard:
Undervisningsvejledning
til ”Rejsen til Jersualem”
148 sider • 399,95 kr.
Bibelselskabet