Tanker til påskens budskab

En andagtsbog med refleksioner over Jesu syv korsord er vel en oplagt gave til påsken.Hans Erik Nissens bog rummer 40 meget overskuelige andagtsstykker med udgangspunkt i de forskellige korsord. Menukortet er skriftstederne, og hvert korsord en ret, som beskrives ingrediens for ingrediens, hertil tilføjes krydderierne, som er forfatterens fortolkninger og refleksioner. Påskemiddagen – i denne billedlige beskrivelse – opfylder sandsynligvis de fleste middagsgæsters forventninger om et nærende, veltilberedt og velsmagende måltid.

Væsentlige pointer

Bogen har en række væsentlige, omend velkendte pointer. Fortolkningerne er naturligvis et valg af synsvinkel og dermed et fravalg af andre, eksempelvis Jesu ord til Maria: ”Kvinde” udlægger Nissen således, at det er en ydmygelse af hende, når han ikke bruger hendes navn eller kalder hende moder. Tager man sprogbruget i betragtning, synes målgruppen at indsnævres en smule, idet der anvendes begreber, som ikke bruges i dagens talesprog, og indforståede henvisninger til Bibelen.

Frels os!

Intet er mere centralt end korsets budskab, derfor er denne bog værdifuld. I bogen bliver vores fokus rettet ind på de mange budskaber, som Jesus udtaler i de sidste pinefulde timer af sit menneskeliv. Hvis ikke det er betydningsfuldt for kristne, hvad er så?
Jesus var ikke alene på Golgatas høj, de to korsfæstede røvere, som hang på hver side af ham, repræsenterer det menneskelige valg om at tage imod frelsen eller håne den svage frelser. Hvis dette valg kan forekomme læseren indlysende, er det imidlertid i al sin enkelthed det, det drejer sig om:
”Nød kan ikke i sig selv åbne et hjerte. Den kan tilmed gøre hjertet endnu mere hårdt. Guds Ånd må virke … Det er alene Helligånden, der kan få en synder til at sige ja til både dom og frelse.”

Det er fuldbragt!

Det er påskens og denne bogs vigtigste budskab. Alt er opfyldt i Jesus. Intet kræves af os, og intet kan tillægges den fuldkomne frelse. Det er Jesu triumf over døden og Satans magt, som vi fejrer. Det er den fuldkomne nåde, som sætter os fri:
”På denne plads er der ikke noget, der skiller mellem dig og Gud. Dér er dit regnskab gjort op – ikke af dig, men af din stedfortræder. Her er intet krav, ingen fordring, intet bud. Alt er fuldbragt.”

Hans Erik Nissen: ”Det er fuldbragt”
102 sider • 149,95 kr. • LogosMedia