Sydkorea mobiliserer til mission i Nordkorea

Sydkoreas kristne ser Nordkorea som en oplagt missionsmark. Rejseklare præster står standby til at formidle evangeliet til deres kommunistiske naboer mod nord.I Sydkorea, hvor knap en tredjedel er kristne uddannes præster og missionærer målrettet til mission i det kommunistiske naboland mod nord.

En tredjedel af Sydkoreas befolkning er kristne. Cirka dobbelt så mange protestanter som katolikker, begge grupper missionsivrige.

Det er 56 år siden koreakrigen sluttede, og lige så længe har Nordkorea systematisk forfulgt de kristne.
Organisationen Åbne Døre anslår, at mindst en fjerdel af de kristne nordkoreanere sidder i fængsel eller fangelejr på grund af deres kristne tro.
I Sydkorea, hvor de kristne udgør 30 pct. af befolkningen håber man i stigende grad på regimets endeligt.

Ny præsteuddannelse

Den katolsk kirke i hovedstaden Soul påbegyndte således for få uger siden at uddannelse præster, der specielt skal virke i Nordkorea.
De første hold består f fem præster, men det er hensigten at rekruttere et nyt hold hvert år.
Ifølge Kristeligt Dagblad er den katolske præst, Matthew Hwang In-kuk, der selv flygtede fra Nordkorea som 14-årig, en af drivkræfterne bag initiativet.
Overfor avisen lægger han ikke skjul på, at forventer, de to lande genforenes.
Der er dog ingen dato knyttet til forhåbningerne, og uddannelsen af præster dedikerede til Nordkorea er da også berammet op til 10 år.

Nordkorea genstand for vækkelser

Ifølge Kristeligt Dagblad oplevede Nordkorea flere vækkelser i 1800-1900-tallet, ligesom der i den første halvdel af det 20. århundrede var en stor kristen befolkning i Pyongyang.
I dag udgør de kristne i Nordkorea kun en beskeden del af den godt 23 mio. store befolkning.