Thorvaldsens Jesus bygget af legokoldser

Svensk kirke har brugt 30.000 legoklodser på en kopi af den danske Jesus-statue.Årets påskeudsmykning blev et tilløbstykke i en svensk kirke i byen Västerås. En mandshøj logo-statue af Jesus kastede således glans over højtiden.

På halvandet år har menigheden i en svensk kirke bygget en tro kopi af Thorvaldsens Jesus. Statuen blev afsløret påskedag.

Siden 2007 har menighedsmedlemmerne været beskæftiget med at opføre statuen, der blev afsløret og indviet ved en fuldsat familiegudstjeneste påskedag.
Statuen er en kopi af billedhuggeren Bertel Thorvaldsens ”Den opstandne Jesus” fra 1800-tallet, der kan ses i Københavns Domkirke.
Den svenske udgave er ifølge kirkens præst, Per Wilder, opført uden brug af lim og er 1,8 meter høj.

En bid af Jesus i hjertet

Det er Önsta Gryta kirke i Västerås, der danner ramme for den kridhvide lego-Jesus.
Statuen er placeret i en niche under altertavlen, hvor den kan betragtes af besøgende.
Det er planen, at statuen skal have permanent ophold i kirken, ligesom Per Wilder afviser at sælge den til fordel for en god sag.
Til den svenske avis Dagen siger præsten, at han håber kirkegængere og besøgende vil afstå fra fristelsen til at snuppe en logo-klods med i lommen som souvenier.
– Vi håber i stedet, at de bidder af Jesus, folk tager med sig, vil være åndelige, og at de får plads i deres hjerter, siger han.