Kærlighedssprog – for singler

Gary Chapman startede sin berømte række af bøger om kærlighedssprog med én om ægteskabets, og vi er her nået til tiden før ægtestanden. Ringen er således sluttet.Det er den også på den måde, at sprogene – som i de andre bøger – er præcis de samme: anerkendende ord, gaver, tjenester, tid til hinanden og fysisk berøring. Alle har behov for at elske og selv blive elsket, og behovene er ikke grundlæggende forskellige fra gruppe til gruppe.
Singlerne udgør mere end en tredjedel af den voksne befolkning i Danmark: næsten 1 mio. er mandtallet, og selv om de naturligvis er bogens primære målgruppe, kan alle andre nemt læse med – og dét med udbytte.
Som altid, når man præsenteres for en ny bog af Chapman, nødsages man til at kippe med flaget. Denne gang er ingen undtagelse. Men af og til kan psykologien godt være lidt amerikaniseret. Succes er et underliggende, men markant omdrejningspunkt: Ligesom man kan ”elske sig” til succes i mellemmenneskelige forhold ved kærligheds-sprogenes hjælp, er det også muligt at elske sig til succes i forretningslivet!
En interessant, men udokumenteret påstand, som forfatteren selv synes at dementere rigtigheden af ved sidst i bogen at citere Moder Teresa:
”Jeg kan ikke mindes, at Herren nogen sinde talte om succes. Han talte kun om troskab i kærlighed. Det er den eneste succes, der virkelig betyder noget” (s. 211).
Kristian Kristiansen

Gary Chapman:
Kærlighedens 5 sprog for singler • 221 sider
199,95 kr. • Lohse