Kristne vil frigøre arabiske kvinder

MELLEMØSTEN – En kristen satellit-tv-kanal sender nu 26 dokumentarprogrammer om kvinders rettigheder til Nordafrika og Mellemøsten.
– Hun er måske enke, fraskilt eller måske er hun aldrig blevet gift. Alligevel forventer det arabiske samfund, at en mand skal være overhoved for hendes hjem, skriver SAT 7 om nødvendigheden af programserien.
– Eller det kan være, hendes mand arbejder udenlands, eller han er syg, narkoman, alkoholiker, eller han har måske forladt hende… Uanset hvad, så har det store omkostninger for enlige arabiske kvinder – juridiske, økonomiske og mest af alt sociale udfordringer. For naboerne sladrer: Er hun mon løs på tråden…?
Nu giver den kristne satellit-tv-station SAT 7 kvinderne en stemme gennem 26 dokumentarprogrammer om kvinder i Libanon og Egypten.
– Jeg er selv mærket af uretfærdigheden i et chauvinistisk samfund, siger producer Juliana Sfeir, der står bag udsendelserne. Hun bakkes op af SAT 7’s kommunikationsdirektør David Harder:
– Det er vigtigt, at vi som kristen kanal viser, at vi bekymrer os om de lidendes rettigheder og pligter. Vi kan hjælpe mennesker med at skifte holdning og vise dem Kristi kærlighed ved at tage os af de marginaliserede, siger han.