Mirakuløs oplevelse forvandler soldater i Colombia

Det unge pastorpar Ela og Edwin Bigas fra landsbyen La Mercedes i Colomba bad for en gruppe dæmoniserede soldater, hvoraf flere kom til tro på Jesus Kristus.Colombia er berygtet for sine skrupelløse narkokarteller og brutale paramilitære grupper. Inden for de sidste måneder har en kirke i Colombia imidlertid oplevet, hvordan Gud har grebet ind, uddrevet onde ånder og omvendt en hel række af paramilitære soldater til tro på Jesus Kristus.

En paramilitær enhed i Pedro de Urabá kommune i Antioquia indvilgede i at tømme deres våben for ammunition og herefter modtage forbøn.

– Hr. kommandant, hvis du vil have mig til at bede for drengene på dit hold, skal de fjerne kuglerne fra deres pistoler. Jeg er sikker på, at Gud vil gøre noget specielt i dag, sagde Pastor Ela Martín i november 2008.
Pastor Ela er 33 år og er præst i kirken ”Assembly of God” (Guds forsamling, red.) i landsbyen Las Mercedes i landdistrikterne i San Pedro de Urabá, en nordlig kommune i området Antioquia i Colombia.
Raul, en paramilitær leder af en gruppe ved navn ”Black Eagles” (Sorte ørne, red.), der har kontrollen i denne region, spurgte hende, om hun ville bede for hans regiment af soldater, så den ånd, der havde besat dem, ville fare ud af dem.

Bizar og dæmonisk-lignende adfærd

Problemet begyndte, da en kvindelig soldat vendte tilbage til lejren efter at have tilbragt et par dage på en særlig mission.
Hun begyndte gentagne gange at udvise en unormal adfærd og hyppige udbrud af vanvid.
Et par uger senere begyndte fem kammerater også at opføre sig mærkeligt, og derefter bredte det sig til hele regimentet.
Raul, som var kommandant, plejede at skrige, slås og råbe ad sine soldater, men dette var anderledes. Denne opførsel var ikke normal, og han forstod, at hans soldater nu var besat af ånder eller dæmoner.
Som følge af en omorganisering af de paramilitære styrker blev en anden gruppe fra regionen føjet til denne enhed, hvilket bragte antallet af soldater op på 30.
Snart begyndte de alle i regimentet at udvise denne bizarre dæmonisk-lignende adfærd.
Ifølge Edwin Bigas, Ela’s mand, blev 27 mennesker hjulpet åndeligt i et forsøg på at sætte dem fri fra disse dæmoner.

Kun kirken kunne hjælpe soldaterne

Tidligere havde Raul chikaneret den lokale kirke og forhindret nogle af dens aktiviteter. Men på grund af den kritiske situation gav kommandanten ordre om at få Ela bragt til lejren.
Han vidste, at kun kirken kunne hjælpe hans soldater. Den dag bad kommandant Raúl Ela om at hjælpe dem med at slippe af med de onde ånder.
Da den kvindelige præst bad dem om at fjerne kuglerne fra deres våben, protesterede ikke en af dem, fordi de alle havde tillid til hende.
Men da Ela begyndte at bede, tog alle deres våben op og begyndte at trække i udløserne i et forsøg på at skyde hinanden. Men uden kugler blev ingen af dem såret.
Tidligt om morgenen et par dage senere hørte Raul skrig og skrål, som kom fra lejrens midte.
Da han undersøgte sagen, fandt han sine tropper i en tilstand af besættelse. Uden at bekymre sig om, hvor meget tøj han havde nået at iføre sig, sagde Raul til dem alle:
– Jeg ved ikke, hvem af jer, der ønsker at blive her, men nu vil jeg tage hen til pastor Ela’s hjem sammen med min kone.
Overraskende nok fulgte alle dem, der var blevet angrebet af ånder efter Raul hen til præstens hus.
Ela var overrasket over at se dem der, for hun spekulerede på, hvorfor de kom hen til de kristne, når nu de var besat af dæmoner. Men Ela og hendes mand Edwin bad for dem der.

Bønnens magt

Da hun vidste, at det eneste svar er bønnens magt, opfordrede Ela medlemmerne af kirken til at starte en kæde af bøn for soldaternes sjæle.
Ela havde allerede da fortalt sin kirke, hvad der var ved at ske med disse soldater. Og Gud greb ind som svar på deres bønner.
På det tidspunkt var flere af disse soldater blev sat fri for dæmoner, og kommandant Raul’s hustru tog imod Kristus som sin frelser.
Hele denne proces varede fra den 24. november til den 4. december 2008. Ikke alle er blevet sat fri.
Nogle af dem så, at deres kammerater var blevet sat fri, så de begyndte at deltage i bibelstudier, som Ela specielt havde lavet med henblik på at hjælpe dem, der for nylig havde taget imod Jesus, for at de bedre kunne lære at leve som disciple.
Kommandant Raul og 20 af hans soldater rejste hjem.
Selv om Raul ikke er en kristen, erkender han, at Gud er en virkelighed, og han beklager at have forfulgt Ela og andre præster, som ikke havde underlagt sig hans kommando i denne region.

Står fast i deres nye tro

Tre måneder senere fortæller Pastor Edwin, Ela’s mand, til Åbne Døre, at de tidligere paramilitære soldater stadig står faste i deres nye tro.
Han takkede Åbne Døre for deres særlige træning for præster.
Gennem denne træning får præsterne oplæring i, hvordan de møder forfølgelse og arbejder med troende, der har en baggrund som oprørere.
Pastor Edwin og hans hustru har formået at formidle den gode nyhed til disse mennesker og deres venner, som gradvist er blevet ledt til kirken.
– Vi hørte første gang om Åbne Døres uddannelsesprogrammer i marts 2008. Siden da har vi forsøgt ikke at gå glip af nogen af de kurser, vi kan deltage i. Vi har været meget velsignede af det, vi har lært, og de materialer, vi har modtaget.
– Fra vores hjem har vi en times rejse med bil og fire timer til fods til stedet, hvor træningen for præster foregår, da der ikke er nogen veje, sagde Edwin.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Det unge pastorpar, Edwin og Ela, har været gift i tre år og har deltaget i Åbne Døre-sponsorerede uddannelsesprogrammer i Colombia. Edwin ses her i selskab med andre præster i området (forrest nr. to fra venstre).
Træning i at klare netop denne situation

Pastor Edwin tilføjede:
– Vi har erkendt, at vi ikke vidste, hvordan man skal behandle folk med en revolutionær baggrund og fortid.
– Men gennem den træning, vi har modtaget, ændrede vi skridt for skridt vores måde at tænke på, uden at vi på daværende tidspunkt vidste, at vi i november ville stå ansigt til ansigt med præcis denne situation.
Det unge pastorpar, Edwin og Ela, har været gift i tre år og har deltaget i Åbne Døre-sponsorerede uddannelsesprogrammer, der har været gennemført i San Pedro de Urabá området.
Åbne Døre har gennemført forskellige uddannelsesprogrammer for præster og specifikke programmer for kvinder, unge og tidligere oprørere.
– Efter at Åbne Døre kom til kirken, havde vi bibler, som vi kunne give til vores medlemmer. Næsten 60 procent af dem havde nemlig ikke tidligere en bibel, de kunne læse i.
– Jeg fik en studiebibel. Min kone var involveret i uddannelsen for kvinder, og det var en stor velsignelse, ikke kun for hende, men også for resten af kirken, fordi hun også delte sit udbytte af undervisningen med mændene i kirken, fortalte Edwin.
Af Åbne Døre