Unge støtter fadervor i skoler

Et flertal blandt politiske ungdomspartier støtter kristen bøn ved folkeskolers morgensamling.Ateister har protesteret under stor mediebevågenhed, men de borgerlige ungdomspartier siger, at det er i orden at bede fadervor, viser en rundspørge foretaget af Kristeligt Dagblad.
Dansk Folkepartis Ungdom synes, det er en god ting at kunne fadervor. Det er en udmærket remse, som siger noget om kristendommen, siger formand Allan Steen Hansen.
De borgerlige ungdomspartier støtter fadervor, mens den røde fløj siger nej.
– På den ene side skal man have lov til at bede fadervor i skolen, hvis man gerne vil det, for det hører med til det frie valg. På den anden side vil de unge ikke trække det ned over hovedet på eleverne, siger religionsforsker Christine Lind Ditlevsen.
sl