Vagtskifte i soldatermissionen
Ny Landsformand i KFUMs Soldatermission vil rekruttere flere og yngre medlemmer.I sidste uge kunne Danmark fejre 64 år med fred, siden de tyske tropper kapitulerede og afsluttede 2. verdenskrig i Danmark. For danske tropper har årene dog også siden budt på både angrebskrig og fredsbevarende missioner.Som den organisation, der i Danmark yder den suverænt største indsats over for soldaterne på det humanitære område, ser KFUMs Soldatermission det ofte oversete landshold i uniform som en vigtig missionsmark.
Med 14 soldaterhjem i Danmark og desuden hjem i Afghanistan og Kosovo har organisationen årligt omkring en halv mio. gæster, ligesom 12.000 medlemmer udgør et solidt bagland for arbejdet.
Lørdag den 2. maj havde soldatermissionen orginatorisk vagtskifte, idet sognepræst Kai Bohsen fra Ikast efter 14 år som landsformand valgte at give plads til nye kræfter.
Ny på posten bliver sognepræst Jesper Hornstrup, der formelt blev valgt ind i bestyrelsen på KFUMs Soldatermissions generalforsamling i Fredericia og derefter udpeget til ny landsformand.
For Jesper Hornstrup har mission blandt soldater altid været en del af tilværelsen.
soldatermissionen
Den nye landsformand er således selv født på et soldaterhjem, ligesom han for år tilbage har høstet personlige erfaringer fra arbejdet på soldaterhjemmet i Vordingborg.
Et arbejde, der har givet ham er nyttig indsigt i indsatsen, der gøres for den militante målgruppe.
– Det gav mig menneskelig modenhed, og jeg fik at se, hvad der er soldaterhjemmets styrke, især den uvurderlige berøringsflade med soldaterne, fortæller landsformanden, der også er præst i Vammen, Lindum og Bigum.
kristne værdier
– Soldatermissionens arbejde har altid fyldt meget for mig, og jeg ved, hvor vigtigt et arbejde, soldaterhjemmene gør for soldaterne, fastslår han.
Næsten alle danske soldater stifter da også bekendtskab med kuffen, som er soldaternes foretrukne betegnelse for KFUMs Soldaterhjem.
Langt de fleste benytter sig gerne af hjemmene som et kærkomment fristed. Her er alle lige og kan trods forskellighed i militære grader, mødes i et positivt miljø, hvor der altid er masser af kaffe, hygge og personlig varme. Og hvor det kristne værdigrundlag er tydeligt.
en mærkesag
Forudsætningen for det sociale og åndelige arbejde blandt soldaterne er dog mobiliseringen af et solidt bagland. En stor udfordring set i lyset af medlemmernes høje gennemsnitsalder.
Derfor er det en mærkesag for Jesper Hornstrup at kunne rekruttere nye medlemmer, og ikke mindst at flere unge får øjnene op for arbejdet på KFUMs Soldaterhjem.
Jesper Hornstrup er gift med Inge, og sammen har de tre voksne børn.