Valg af menighed foregår på internettet

Kirkens nye udstillingsvindue er internettet. Et vindue, der også kan åbnes for interaktivitet.Når moderne mennesker vælger menighed, bliver internettet i stigende grad et afgørende værktøj. I USA benytter 62 pct. af de protestantiske menigheder sig af en hjemmeside.Det oplyser analyseinstituttet Barna Group i Californien, der står bag en undersøgelse i april.
Undersøgelsen viser desuden, at en ud af fire protestantiske menigheder benytter sig af sociale netværk som facebook eller myspace på internettet.
I en kommentar til undersøgelsen siger J. Phil Martin fra National Association of Church Business Administration, at han tror, stadig flere mennesker afgør deres kirkelige tilhørsforhold og besøg via menighedernes hjemmesider.
– Din hjemmeside er nu en afgørende faktor for, om folk kommer til din kirke eller ikke, siger han til avisen theitem.com.

Søger oplevelser

Clay NeSmith, som er præst i Barefoot Church i Californien, der har satset målrettet på at udvikle kirkens hjemmeside til ikke blot en informationskanal, men også til interaktivitet på nettet, siger til avisen:
– Vi må bruge de værktøjer, der findes, for at udføre Guds kald til os. Han suppleres af kirkens medie- og teknologi-ansvarlige, Nick Hempsey, der har oprettet et chatrum til gavn for dem, der følger gudstjenesterne på nettet:
– De fleste går ikke på nettet for å se på videoer eller blinkende lys. De søger oplevelser. Derfor ønsker vi at skabe et forum, hvor alle, der følger os via nettet, reelt er lige så meget med i menigheden som dem, der sidder i salen, siger han.