Tre kirkesamfund bliver ét

Missionskirken, Baptistkirken og Metodistkirken har skrevet et afsnit i svensk kirkehistorie.
Det skete, da Baptistsamfundet, Metodistkirken og Missionskirken i Sverige ved deres respektive årskonferencer tilsluttede sig en såkaldt intentionsaftale og besluttede sig for gå videre i arbejdet med at etablere et nyt, fælles kirkesamfund.

Årskonference i det svenske baptistsamfund om kirkefusion.

– Det er utrolig positivt, vi nu har besluttet at gå videre sammen. Det er et svar på Jesu bøn om enhed blandt dem, der er hans, siger Göran Zettergren, der er missionsforstander i Missionskirken, hvis kirkekonference i stort tal stemte for at fortsætte processen.
Også Baptistsamfundets missionsforstander, Karin Wiborn, glæder sig.
– Jeg er utrolig glad for, at vi endelig har kunnet træffe den her beslutning, siger missionsforstanderen, der er overbevist om, at det fælles kirkeprojekt vil føre til en mere troværdig og mere relevant kirkelig profil.
Mest tøvende blandt de fusionerende har Metodistkirken været. Alligevel sagde 80 pct. her ja til at fortsætte processen.
– Det var egentlig forventet og er i overensstemmelse med vor konstitution om at være delagtige og aktive i det økumeniske arbejde, siger Anders Svensson, der er økumeniansvarlig i Metodistkirken.
Han fortæller, at kirkernes beslutning er et resultat af flere års samtaler. Et forløb, der nu får både mere struktur og fart på.
Allerede til maj næste år samles de tre kirkesamfund således til en fælles konference i Örebro. Her kan det blive aktuelt med valg af en formel ledelse af den kommende, nye kirke.