30 skoletjenester klar med materiale om tro

Folkekirkens skoletjenester præsenterer undervisningsmateriale om tro og viden til gymnasier.Ferien er forbi, og skolen kalder. Derfor står mange af landets folkekirker nu klar med undervisningsmaterialer i kristendom og religion.

Modelfoto: cPress

Hele 30 organiserede kirkelige skoletjenester og skole-kirke-samarbejder præsenterer nu årsplaner med undervisningstilbud og materialer til skolerne i deres område.
Som noget helt nyt præsenterer Folkekirkens Skoletjenester det internetbaserede undervisningsmateriale Tro og Viden til gymnasieskolen.

Begejstrede lærere

Materialet ”Tro og viden – om livets fakta og forunderlighed” er bl.a. afprøvet på Helsingør Gymnasium, hvor undervisere i religion og biologi er begejstrede.
– Forløbet har givet eleverne et mere nuanceret syn på både tro og videnskab, fortæller Otto Rühl til Folkekirken.dk. – De har fået nedbrudt nogle fordomme om, hvordan Den Danske Folkekirke ser på naturvidenskab. Noget af det bedste har været at mærke, at eleverne virkelig begyndte at tænke over, hvad tro er, og hvad troen beskæftiger sig med.

Tro og saglighed

Desuden har eleverne fundet ud af, at man sagtens kan være en 100 procent saglig naturvidenskabsmand og være troende alligevel.
– Det ene udelukker ikke det andet, siger Susan Diemar, og det, synes jeg, er en vigtig ting at lære eleverne.
Folkekirkens skoletjenester er opstået de seneste 15-20 år under Menighedsrådsloven. Målet er at være en ressource for Folkeskolen – ikke at prædike kristendom eller omvende skolebørn.
/sl