Hader Gud?

Ja, det gør han! – Spørgsmålet er, om du hader lige så meget som Gud?“Jamen… Gud hader da ikke?” indvender vi. “For Gud er kærlighed…” Og vi kan citere Johannes 3,16 og henvise til alle de små Jesus-klistermærker, som vi har på vores biler og køleskabe – ja, jeg har endda en fisk på min cykel!
Sådan ender det, når en radikal “Jesus Freak” (som jeg gerne ville se mig selv som dengang) ikke har bil…

Vi tror, at had er det modsatte af kærlighed, og at Gud derfor ikke kan hade. Men hvorfor er der så flere steder i Bibelen, hvor Gud siger, at han hader synd og uretfærdighed?

Fordi had ikke er det modsatte af kærlighed!
Hvad er det modsatte af kærlighed så?
Det er formentlig frygt.
I 1. Johannes brev 4,18 står der: “Guds kærlighed giver ikke plads til frygt. Tværtimod, Guds fuldkomne kærlighed jager frygten på flugt. Frygt har nemlig med straf at gøre, og de, der lever i frygt, har ikke fuldt ud forstået Guds kærlighed.”
Hvis du tænker over det, hvad hindrer så ofte kærlighed? Er det ikke netop frygt?

Hvis Gud hader – hvad hader han så?
Gud elsker os mennesker, selv om vi gør onde og forkerte ting. Men Gud hader ondskab: Små børn i 5-års alderen, der bliver voldtaget af HIV-smittede mænd, fordi de fejlagtigt tror, at de bliver helbredt, hvis de har sex med jomfruer!… Gud hader mobberi i skolerne, som påvirker ofrene i mange år efter… Gud hader, at folk bliver misbrugt og holdt som sex-slaver…. Gud hader løgn. Bibelen skriver også, at Gud hader, når man “snyder på vægten” – altså når man bedrager, fx med penge.
Og Gud hader, at folk ikke kender Ham…
Det passer sammen med Guds karakter, for hvordan kunne Gud være god og kærlig, hvis han ikke hadede det onde?

Spørgsmålet er så: Hader du ligesom Gud?
Vi skal ikke bære på bitterhed eller hade andre mennesker osv., men det er ikke forkert at hade det onde. Det er noget, vi ofte mangler: at hade det onde. Måske er det derfor, at vi så ofte har en apatisk indstilling over for uretfærdighed, og måske er det derfor, at vi ikke formår at ændre så meget…
Så læs i Bibelen og mærk Guds hjerte – elsk det, han elsker, og had det, han hader.