Katolsk kritik af Berlusconi

ITALIEN – Efter mediernes vedholdende beskrivelser af usømmelige affærer fra Silvio Berlusconis privatliv, kommenterer nu også den katolske kirke premierministerens livsstil.I avisen Avvenire, der udgives af italienske biskopper, oplyser kirkens således, at den føler sig ”utilpas” og ”forulempet” af de beretninger, pressen er i stand til at finde frem til.
Foruden et påstået forhold til en kun 18-årig fotomodel mener flere medier at kunne dokumentere Berlusconis omgang med prostituerede. Forhold, som premierministeren dog hidtil har afvist som bagvaskelse.
Kirkens kritik kommer ubelejligt for regeringschefen, der er stærkt afhængig af den katolske vælgerbefolknings støtte.
En meningsmåling for den italienske avis La Republica viser da også, at den folkelige opbakning bag Berlusconi er faldet til 49 pct. mod tidligere 53 procent.
levi