Det Døde Hav i finalen i vidunderkonkurrence

ISRAEL – En konkurrence om at blive en af verdens syv naturvidundere var tæt på at blive afviklet uden Det Døde Hav som deltager.Årsagen var, at nomineringen krævede både israelsk, jordansk og palæstinensisk tilsagn, hvilket sidstnævnte part hidtil havde nægtet at give.
Nu har den palæstinensiske præsident Mahmoud Abbas imidlertid skiftet mening, hvilket betyder, at verdens lavest beliggende hav, der ligger 400 meter under havoverfladen, er gået videre i finalen sammen med 28 andre naturfænomener. Det skriver Kristeligt Dagblad.
Det endelige resultat og udnævnelsen til verdens syv naturvidundere offentliggøres i 2011 efter afstemning på internettet. I 2007 blev de syv menneskeskabte vidundere udnævnt, mens det denne gang kun er naturfænomener, der dyster.
Andre finalister er bl.a. Great Barrier Reef i Australien, Grand Canyon i USA og Schwarzwald i Tyskland.
Man kan stemme på adressen: www.new7wonders.com.
levi