Kirke starter gospel-skole

Århus Baptistkirke vil præsentere det kristne budskab tydeligere for kirkens to kor.Nogle føler ”ét eller andet” i gospelmusikkens og sangens univers. Hvordan giver man dem mere end bare det?

Living Gospels sangere kan nu lære mere om teksternes indhold.

Det spørger Dan Nygren om som en af initiativtagerne til et nyt gospel-akademi i Immanuelskirken, Baptistkirkens menighed i Århus. Sammen med Rune Funch og Marlene Andersen leder han korene Voicings og Living Gospel, der bl.a. har udklækket Laura Kjærsgaard som solist – kendt fra X Faktor.
Men de vil mere med korene end popularitet og swingende gospelrytmer:
– Hvordan får vi dem med på vores vandring, så de bliver en del af vores fortælling – og endnu vigtigere: en del af Guds fortælling?, spørger Dan Nygren i bladet Baptist.

Eksplosiv vækst

Især det store kor, Living Gospel, har oplevet en næsten eksplosiv vækst.
– Stor mediebevågenhed og bred interesse for gospel har givet os en missionsmæssig udfordring, siger Nygren.
– Vores fokus er gospelmusikken, fordi genren har et moderne udtryk, appellerer til et bredt udsnit af befolkningen og kan være med til at plante frøene til et liv i Kristus.
– Vi tror på discipelskab og på at udvikle hver enkelt sangers fulde potentiale.
Skolen er en slags musikskole og hedder Århus Gospelakademi. Man tilbyder bl.a. soloundervisning, børne- og ungdomskor og et såkaldt ”nørdekor”. Senere vil man lave gospelcelebrations, oprette særlige ”gospelcellegrupper” og siden tage gospelmusikken med ud i samfundet og lave lokalt missionsarbejde fx i de mere belastede områder i Århus.
/sl