Store skiftedag i børnemission

På tirsdag den 18. august er det store skiftedag i Skandinavisk Børnemission. Landssekretær Leon Have Thomsen og Missionsleder John Mester har givet stafetten videre til Claus Mester-Christensen.Det markeres med en reception kl. 15-17 i hjælpeorganisationens hovedkontor i Nørrebrogade 116, København N.
Leon Have Thomsen har stået i spidsen for Skandinavisk Børnemission i ni år – de seneste halvandet år med John Mester som missionsleder. Det er to erfarne folk med hvert deres imponerende CV, som nu giver stafetten videre til Claus Mester-Christensen, som er ny missionsleder.

Børnenes ”advokat”

Claus Mester-Christensen kommer med erfaringer fra både kirke- og forretningsliv og har bl.a. været præst i Pinsekirken, programchef på KKR/TV, tekst-tv-redaktør på SBS-TV og direktør i Roskilde Auktionshus. I fritiden har han været skolebestyrelsesformand ved Tjørnegårdsskolen i hjembyen Roskilde siden 1998 og bestyrelsesmedlem i foreningen Skole og Samfund siden 2007.
Nu skal han tale børnenes sag på nye platforme. Som missionsleder i Skandinavisk Børnemission vil hans opgave være oplysning og fundraising til gavn for hjælpeorganisationens arbejde i Filippinerne, Zambia, Ukraine og Moldova.
– Børnene er de første ofre, når sult og fattigdom banker på, og dem, der lider mest overlast i verdens konflikter. Derfor vil jeg gerne være børnenes ”advokat”, tale deres sag og gøre alt, hvad jeg kan, for at afhjælpe deres behov for ernæring, sundhed og uddannelse, siger han.
Han vil nu ud i så mange kirker, foreninger og skoler som muligt og fortælle om arbejdet.
/sl