Taliban holder hånden over kristen minoritet

Lokale kristne har med deres diakonale udsyn været brobyggere i det krigshærgede Pakistan.For internationale organisationer er det næsten umuligt at få den pakistanske Taliban-bevægelse i tale. Men ikke for den lille kristne kirke i Pakistans nordvestlige grænseprovins, tæt på Afghanistan.

Ifølge Humphrey Peters, generalsekretær for den protestantiske kirke i Pakistan, gør kristen næstekærlighed indtryk på Taliban.

De kristne udgør kun tre procent af befolkningen i området, men alligevel er de blevet brobyggere midt i et af verdens brændpunkter, oplyser Folkekirkens Mellemkirkelige Råd, som for nylig havde besøg af Humphrey Peters, der er generalsekretær i Pakistans Protestantiske Kirke.
– I modsætning til de internationale organisationer er den kristne kirke lokal, og Taliban opfatter den ikke som en trussel. Derfor får de kristne lov til at fejre de kirkelige højtider.

Gør ikke forskel

Humphrey Peters forklarer, at Taliban lader kirken være i fred, fordi de kan se, Taliban-bevægelsens krigere bliver behandlet på missionshospitalerne, hvor der ikke gøres forskel på de sårede.
– Under Muhammedkrisen var der oprør mod de kristne i Pakistan, men nogle af overfaldsmændene stoppede op midt i oprøret og proklamerede, at de kristne ”har vasket vores sår”, og derfor stoppede angrebene.
Ifølge generalsekretæren har den lille kirkes diakonale udsyn gjort den til en fredsskaber midt i krigszonen. Blandt andet står kirken bag et nyt samtaleforum, ”Faithfreinds”, der også har muslimer, hinduer og sikher som medlemmer.
Forummet ”Faithfriends” (på dansk: Trosvenner) har senest samlet penge ind til symbolske handlinger som at købe mikrofoner til en moske og bibler til et vandrehjem.
KP