Dansk galleri for religiøs kunst må lukke

– Med mindre det lykkes kredsen af kunstnere at lukke hullet i pengekassen.Tallene i regnskabet er røde som de teglsten, der danner rammen omkring Galleri Emmaus ved Ringsted, Danmarks eneste galleri for religiøs kunst og kirkekunst.

Galleri Emmaus ved Ringsted præsenterer kristen kunst – endnu.

Lille Svenstrup Gods, der i flere år har udgjort en platform for anerkendte kristne kunstnere i Danmark, står således til at lukke, hvis der ikke findes en økonomisk løsning inden for de næste to måneder.
– Hvis det sker, vil det være et stort tilbageskridt for moderne kirkekunst her i landet, erklærer billedkunstneren Simon Aaen, der er en af de faste udstillere i galleriets 1000 kvadratmeter store kunsthal og syv udstillingsrum.
– Der er ikke andre gallerier, der målrettet har fokus på eksistens, den dybe sammenhæng og kirkekunst i bred forstand, tilføjer kunstneren. Han håber på et mirakel for galleriet, der drives af Emmausfonden, hvis leder, Grethe Olsen, har arbejdet gratis de sidste seks år i håb om at bevare det.

Stigende efterspørgsel

Simon Aaen påpeger, at der paradoksalt nok har været et støt stigende salg af kunst fra stedet, ligesom Galleri Emmaus gennem årene har tiltrukket mange besøgende og været et yndet udflugtsmål for blandt andet menigheder og menighedsråd.
I den tilknyttede kursusbygning er folk ligeledes taget på retræte, på kursus eller har lyttet til foredrag om kunst og kristendom.
– Mange professionelle kunstnere har en platform gennem Galleri Emmaus, hvor der ikke er berøringsangst for, at kunsten kredser om ånd, Gud og eksistens, slutter Simon Aaen, der sammen med knap tyve kolleger har skaffet donationer på 70.000 kroner.
For at rette den haltende økonomi op skal der dog lægges 200.000 kroner oveni.