De prædiker for titusinder

New Life Outreach fejrer 10 års jubilæum.Hannah og Egon Falk holder storstilede kampagner i både storbyer og afsidesliggende områder i Tanzania. Mange tilhørere kan bagefter vidne om, at de blev frigjort og helbredt ved forbøn.Weekenden den 17. og 18. oktober fejrer deres organisation i Danmark, New Life Outreach, 10 års jubilæum i Aalborg MenighedsCenter. Lørdag inviteres til såkaldt MissionsGalla og søndag holdes festgudstjeneste.

Humor bygger bro

Når nogen hører Egon prædike på swahili i dag, kan de ikke tro andet, end at han er vokset op i Tanzania. Egons sprog og frie prædikestil – og ikke mindst hans afrikanske humor – er med til at bygge bro, så mange for første gang forstår det kristne budskab og tager imod det.
I dag holder Hannah og Egon Falk 15 kampagner om året i hele Tanzania og samler helt op til 70.000 mennesker.
Sproget var ellers ikke det, Egon Falk havde lettest ved, da han rejste ud som traditionel missionær i 1974. Efter tre år opgav han og blev evangelist i en kirke herhjemme. Men kaldet brændte, og i midten af 80’erne rejste parret ud med et nyt koncept. Først skolemission og så storstilede mødekampagner gennem organisationen New Life Outreach. For 10 år siden fik organisationen sin danske afdeling.

Mirakler

– Hvad der startede som små møder i gaderne i det nordlige Tanzania, er i dag blevet en stor indhøstningsmaskine, som når ud til folk i hele Tanzania med evangeliet, siger parret på deres hjemmeside. De er ofte på farten i op til tre uger om måneden, mens lokale medarbejdere tager sig af alt det praktiske.
Og mange lader sig registrere som nye kristne, når Hannah og Egon Falk holder kampagne. I deres seneste nyhedsbrev er svimlende tal: 1400 nye kristne i landsbyen Kiheasa. 1480 i Mgololo. Og 1866 i Mafinga.
Falks kan også melde om mirakler: En kvinde som ikke havde kunnet gå eller stå oprejst i tre år, kunne pludselig løbe ubesværet omkring.
– Jeg ved, at det lyder mærkeligt, siger Egon Falk: – Men det er sandheden: Mange døve, der havde været døve i årevis, fik deres hørelse tilbage efter forbøn i Jesu navn.

Muslim: Kom tilbage!

Efter en kampagne i byen Kihesa for nylig, bad byens borgmester om, at Egon Falk skulle komme tilbage og holde kampagne – ikke kun i én uge, men to. Og borgmesteren betragtes som en radikal muslim.
– Kristne i den vestlige verden antyder, at det, vi gør, er værdiløst og bør stoppe, men her er det muslimer, der beder os indtrængende om ikke alene at fortsætte, men gøre det endnu mere! Hvad tror du, vi vælger? spørger Egon Falk retorisk.
Kampagnerne afvikles i samarbejde med flest mulige kirker i lokalområdet. Under kampagnerne holdes seminarer om formiddagen, og om eftermiddagen samles flere tusinde for at høre det kristne budskab.
New Life Outreach startede desuden en bibelskole i 2001. Skolen udbyder hele 45 kurser om året. Hannah og Egon Falk har også startet børnehave og skole for børn over 3 år samt et projekt for forældreløse piger.
Svend Løbner