DR lavede mediestunt med skjult kamera i kirke

DR’s ungdomsredaktion forstyrrede en gudstjeneste ved at sende en skuespiller udklædt som Jesus ind i kirken. Hverken præst eller kirkegængere vidste, de blev udsat for skjult kamera.Først da præst i Allehelgens Kirke i København, Afonso Waco, stod på talerstolen fik han øje på skuespilleren, der udklædt som den tornekronede Jesus havde indfundet sig på første række.

Sognepræst Afonso Waco afviste at give DR’s kamerahold lov til at bruge de skjulte tv-optagelser.

Forinden have den udklædte skikkelse vakt opsigt blandt de øvrige gudstjenestedeltagere ved sin ankomst midt under højmessen, ligesom han senere deltog i altergangen.
Intetanende medvirkede de fremmødte samtidig som statister i en optagelse med skjult kamera.
Bag optrinnet stod nemlig Danmarks Radios ungdomsredaktion, der ifølge ungdomsredaktør Bo Korsgaard havde til formål at vise, hvordan kristne mennesker reagerer på en Jesus-figur, der træder ind i kirkerummet. Det skriver Kristeligt Dagblad.

Fremstår som et cirkus

Tv-holdet forsøgte efter gudstjenesten at få kirkegængerne og Afonso Waco til at skriver under på, at de skjulte optagelser kunne bruges på tv, hvilket præsten afviste.
Også andre præster ved kirken er forbløffede over fremgangsmåden hos den licensbetalte publicservice kanal.
– Jeg har svært ved at forstå, at man ikke har respekt for de mennesker, der søger ind i kirken og har brug for et sted at finde ro, siger sognepræst Susanne Mønsted, der mener, kirken kommer til at fremstå som et cirkus, hvor alle og enhver bare kan komme og optræde med deres egen event.

Ubrugelige optagelser

I første omgang afviste DR’s ungdomsredaktion det problematiske ved at bruge skjult kamera under en gudstjeneste. Senere indvilgede ungdomsredaktøren imidlertid i at møde op ved den følgende søndags højmesse for at sige undskyld og besvare spørgsmål.
Ifølge seernes og lytternes redaktør i DR, Jacob Mollerup, opfylder de skjulte optagelser slet ikke kravene for brug af skjult kamera. Derfor kan de heller ikke bruges.