Første bachelorer fra Menighedsfakultetet

Menighedsfakultetet i Århus har udklækket sine første 14 bachelorer. Samtidig er der rift om pladserne på det bibeltro fakultet. 31 nye bachelorstuderende begyndte i sidste uge.Menighedsfakultetet skrev historie, da dets leder Henoch Pedersen for første gang nogensinde i slutningen af august kunne overrække eksamensbeviser til 14 studerende.

De første 14 bachelorer fra Menighedsfakultetet i Århus med deres eksamensbeviser.

Som studiested er Menighedsfakultetet i den særlige situation, at det ikke er SU-berettiget i Danmark, mens dets fireårige bacheloruddannelse i teologi samtidig er blevet akkrediteret ved University of Wales.
Selvom 12 af de 14 nye bachelorer må fortsætte deres studier for at blive cand.theol. på Det Teologiske Fakultet i Århus, markerer eksamineringen således et monopolbrud.
Trods den manglende danske anerkendelse i SU-stystemet glæder Menighedsfakultetets landssekretær Nils Andersen sig over at have støbt det uddannelsesmæssige fundament.
– Vi håber og tror, at de med en solid teologisk ballast bliver til glæde og velsignelse for kirken og missionsarbejdet i de kommende år, siger landssekretæren.

Nye studerende strømmer til

Menighedsfakultetets landssekretær Nils Andersen glæder sig over det historiske monopolbrud.

Ligesom afskeden med de 14 bachelorer er historisk, er optagelse af 31 nye det også.
– Det er det største optag af studerende i Menighedsfakultetets historie og lover godt for fremtiden, erklærer Nils Andersen og påpeger, at det sker på trods af, at uddannelsen ikke er SU-berettiget.
– Vore auditorier bliver fyldt til bristepunktet med de mange nye studerende, siger landssekretæren, der ikke er i tvivl om, at baggrunden er fakultetets klare kirkelige profil.

Glæde og udfordring

Samtidig har tilstrømningen en økonomisk bagside.
Som kompensation for den manglende SU udbetaler Menighedsfakultet nemlig selv et månedeligt beløb til de studeende, der udgør cirka 40 pct. af den normale SU sats.
– Med et samlet antal bachelorstuderende på 48 forventer vi at udbetale en SU-erstatning på mere end en mio. kroner i dette studieår, forudser landssekretæren, der kalder de historiske begivenheder på fakultetet for både en glæde og en økonomisk udfordring.