Kirker engagerer sig socialt

Kirke er fællesskab – og mere end det. Det er også at hjælpe sine medmennesker. En temadag for kirkeledere i Fredericia den 7. oktober sætter fokus på kirkens sociale engagement.– Mange evangeliske kristne er i dag foregangsmænd inden for det sociale område, fortæller initiativtager Peter Götz fra Evangelisk Alliance.
Der er nu dannet et internationalt netværk, Micah Challenge, som udfordrer lokale kirker i at gøre en forskel i verden.
Ildsjælen bag netværket vil udfordre og undervise på temadagen i Indre Missions Hus. Joel Edwards har været leder af Evangelisk Alliance i England i over 10 år.
– Det er et mål for Joel Edwards at holde de 189 lande, der vedtog årtusindeerklæringen, i ørerne, så de når deres mål: at gennemføre en betydelig reduktion af ekstrem fattigdom, nedsætte spædbørnsdødeligheden og hindre spredningen af smitsomme sygdomme som AIDS, fortæller Peter Götz.