Perettis ”onde ånder”

I byen Antiok, hvor den tidligere præst Fader Travis bor, sker der pludselig mirakler.Døde genopstår, en dreng overlever mirakuløst en bilulykke, og syge bliver helbredt, og disse hændelser synes alle at centrere sig om nytilflytteren Brandon Nichols, der hævder, at han er den genkommende Kristus. Borgerne i Antiok falder en efter en for Brandons forførende tale, men Fader Travis og den kvindelige dyrlæge Morgan Elliot kan mærke, at ikke alt er som det skal være.
The Visitation er baseret på bestselleren af samme navn af den kristne forfatter Frank Peretti, der også stod bag bøgerne I dette mørke og Ud af mørket. For de, der er bekendte med forfatteren, kommer det nok ikke som en overraskelse, at åndelige kræfter er en meget reel virkelighed i Perettis univers. Engle og dæmoner kæmper om herredømmet i en kamp, der rækker ud over den åndelige verden og ind i vores. Som i I dette mørke er filmens hovedperson en mand, hvis tro er svækket – Fader Travis mistede sin, da hans kone blev myrdet – men gennem den åndelige kamp, der raser om Antioks indbyggeres sjæle, finder han styrken til at stå imod, og det er der, filmens egentlig historie finder sted. Filmen lægger op til en diskussion om, hvordan vi forholder os til tilstedeværelsen af det onde i denne verden, og selvom den til tider tager sig visse teologiske friheder, kan den sagtens bruges som udgangspunkt for debat.
Filmen er ikke velegnet til børn.
Anne-Katrine Buch

The Visitation • 100 min.
Kirkebutik.dk-pris: 35 kr.