Steffen kickstarter ungdomsarbejde

Betania Kirkecenter i Blåhøj har ikke haft ungdomsarbejde i et år. Det skal Steffen Færch – med erfaring fra journalistik til taxakørsel – rette op på.

Steffen Færch

Med en opvækst i Indre Mission i Snejbjerg ved Herning har Steffen altid haft kristendom inde på livet. Men som teenager stødte han på udfordringer.
– Jeg gjorde mig nogle smertelige erfaringer, som fungerede som en katapult eller elastik, der slyngede mig tilbage til Gud. Det blev en tilbagevenden med fornyet og forstørret styrke. Nu var kristenlivet pludselig mere intenst. Jeg læste mere i Bibelen. Og søgte efter en kirke, der matchede.
Da han kom til Odense for at studere journalistik, kom han i kontakt med den lokale pinsekirke. Og via pinsekirkernes højskole i Mariager er han nu, seks år senere, landet i en pinsekirke på den jyske hede.
Steffen er flyttet til Blåhøj fra København, hvor han arbejdede som kommunikationsmedarbejder. Desuden har han med sine 30 år arbejdet som tjener, taxachauffør, musiklærer, ældreplejer, kommunikationsmedarbejder og pædagogmedhjælper.
Steffen holdt af storbylivet i København, men den globale økonomiske krise medførte, at Steffen måtte lede efter nyt job.
– Betania Kirkecenter søgte en ungdomsleder på halv tid. Samtidig modtog jeg et jobtilbud fra International Aid Services om en halvtidsstilling som fundraiser. Kirken og IAS, der deler samme kontorer, ledte altså begge efter en deltidsansat uafhængigt af hinanden. Det har givet mig et vink med en vognstang, om at jeg seriøst måtte overveje en tilværelse i Blåhøj, fortæller Steffen.
I en lille landsby som Blåhøj er der ikke mange aktiviteter, men Steffen ser det kun som en udfordring.
– Jeg udforsker, hvad der er af muligheder, men også hvilke vi selv må skabe. Fællesskabet er det afgørende. Et godt fællesskab kan bære hvad som helst. Vi vil bygge fællesskabet efter Kristi forbillede, lyder det optimistisk fra Steffen.
– Vi skal ikke lege undergrundskirke. Vi skal ud over stepperne – på en ydmyg måde.
Steffen har været leder før. Allerede som 18-årig blev han ansat som musiklærer på en ungdomsskole. Samtidig var han leder i en musikalsk ungdomsforening under KFUM & KFUK i Herning.
– Der gjorde jeg mine første erfaringer – og lærte lektierne af mine første fejltagelser – som ungdomsleder, siger Steffen Færch.
– Min erfaring har lært mig en vigtig lektie: Man må lytte til hinanden. Jeg kan ikke klare alting selv.
Steffen har en kæreste boende i Equador på den anden side af jorden. Og det kan være svært.
– Min kæreste Gabriela og jeg har lige haft syv måneders dag, så jeg har besøgt hende i Equador i tre uger. Det er udfordrende, men spændende at have en kæreste så langt væk.
Ud over kæresten og kirken bruger Steffen tiden på at læse, løbe og hænge ud med vennerne.
Hvis han da ikke læser videre på en ”bachelor i kirkeledelse”, som han påbegyndte på pinsekirkernes Mariager Højskole. Han regner med at afslutte uddannelsen i 2010.
Samuel André
og Svend Løbner