KKR forventer større ting

Meget er sket, siden KKR/TV gik i luften i 1984, og det er ikke slut endnu.Hænderne blev klappet varme i søndags. For der var meget at klappe af ved KKR/TV’s 25 års jubilæumsfest og tre timers direkte galla-tv.

Tre KKR/TV – direktører på rad og række. Fra højre: Tidligere direktør Tove Videbæk, i midten: tidligere direktør John Mester og til venstre: nuværende direktør Tore Pansell

Den lille kristne tv-station har nået meget for relativt små midler på det kvarte århundrede. Blandt andet ved på grund af stor opbakning fra frivillige.
Det hele startede den 28. oktober 1984, hvor KKR/TV som den første tv-station brød Danmarks Radios monopol. Initiativtagerne bag stationen havde ikke nogen erfaring med at producere tv og måtte sendes på et lynkursus i Toronto i Canada.Det var derfor med en vis nervøsitet at det første program gik i luften fra gårdspladsen i Glostrup.

En børne-succes

Siden den spæde start er det gået slag i slag med at udvide og udvikle programfladen.
Særligt har kanalen haft succes med børneprogrammer, som blandt andre Lone Mikkelsen har haft ansvar for.
– Jeg husker det som en sjov og god tid, siger hun.
Der blev i løbet af aftenen vist klip fra forskellige programmer. Blandt andet fra det populære børneprogram ”Det flyvende hus”. Programmet handlede om et hus, der samtidig var en tidsmaskine, og som kunne børnene tilbage til Bibelens tid.

200.000 seere

Det er dog ikke kun på børnesiden, at KKR/TV har et godt tag i seerne. I forbindelse med enkelte voksenprogrammer har stationen haft op til 200.000 seere på en aften, fortalte aftenens ordstyrer og tidligere direktør for KKR/TV, Tove Videbæk.
– Stationen er derudover den eneste lokale tv-station som har sendt TV uafbrudt i 25 år.

Kristent TV i de arabiske lande

KKR/TV har også stået bag en lang række internationale tv-produktioner. Blandt andet kristent TV til både arabisk- og tyrkisktalende børn.
Særligt er programmet As Sanabel, som betyder hvedekorn på arabisk, faldet i god jord hos mange af de muslimske seere, fortalte den nuværende direktør for KKR/TV, Tore Pansell.

Større ting venter KKR/TV i fremtiden

Den 1. november 2009 springer KKR ud i en ny stor satsning, idet tv-stationen begynder et nyt landsdækkende samarbejde. Det betyder at alle i Region Hovedstaden vil kunne se KKR/TV, og at dem, der bor i andre regioner, vil kunne se nogle af KKR/TVs programmer.
– Det er en satsning, der kræver mange penge, sagde aftenens ordstyrer, Tove Videbæk, der bled suppleret af den nuværende direktør, TorePansell:
– Jeg tror, at vi har større ting i vente, end hvad vi endnu har set. Jeg ønsker at se en bølge af mennesker både arabisk-, tyrkisk- og dansktalende tage imod Jesus, som deres frelser, proklamerede han.