Dagslands Hymne-cd fænger

Der er fra ende til anden sjæl og nerve i de fire musikeres præstationer på cd’en Hymns. Hvor klæder dog stort kirkeorgel, klaver og el-guitar (”pigtrådsguitar” eller guitar med distortion (forvrængning)) hinanden formidabelt godt!Bag dette helt utroligt heldige produkt står to musikere af allerbedste norske kaliber, Iver Kleive (piano/hammondorgel og kirkeorgel) og sangeren Sigvart Dagsland, sammen med en kendt New Yorker el-guitarist og ditto trompetist.
Dagsland fortolker på engelsk 12 for størsteparten kendte sange, såsom Nærmere Gud til dig, Vær du mig nær, O store Gud, Hvilken ven vi har i Jesus, Amazing Grace osv. – men altså alle på engelsk. Alle giver Dagsland dem med sin rå og uslebne rytmiske stemme, der i de stille passager har en meget strygende og luftig karakter, et meget personligt og stærkt udtryk. De få instrumenter gør, at de alle er solistiske, og som sådan kan støtte og omslynge sangen med improvisatorisk lignende flot musik. Sangene bygges op fra det rolige enkle og pumpes til uanede begejstrings-højder af lækker klang og fylde.
De venner, jeg har spillet denne cd for, har straks begejstret sagt: Hvad er det? Musikken fænger! Et lækkert cover-outfit med diverse farvefotos fra optagelsen fremmer blot nydelsen.
Erik Linow

Dagsland: Hymns
52 min. • Kirkebutik.dk-pris: 140 kr.