Inspiration til din kirke og dit ungdomsarbejde

I 2009 udkom bogen ”Skywalk, Drømmen om en ungdomsfornyelse” i 2.oplag fra ungdomsarbejdet kaldet Skywalk i Den Evangeliske Frikirke i Randers.Mangler du inspiration, gode ideer til ungdomsarbejdet? Så er der meget at hente i bogen, som fortæller historien om Skywalk. Den uddeles i øvrigt gratis.

Et af de farverige billedkollager fra bogen Skywalk, Drømmen om en ungdomsfornyelse.

Man når ikke mange sider frem, før man støder på både profeti og mission. I 2002 havde Den Evangeliske Frikirke i Randers nemlig modtaget profetiske ord om, at de skulle ud af kirken. Og herefter tog det fart, både på missionsture og evangelisationsfremstød.
– I Skywalk tror vi den kirkelige ungdomskultur motiveres og udvikles gennem udadrettet tjeneste. Evangeliet gøres først levende når det praktiseres i lydighed, skriver Gert Bjørsted, som er frikirke- og ungdomspræst i Den Evangeliske Frikirke i Randers.
Det kom til udtryk i en missionstur til Rumænien i 2003, som ifølge dem selv var en milepæl for deres fremtidige missionsture. Her lærte de bl.a. at tage hensyn til kulturen i landet.
Siden den første tur til Rumænien har Skywalk fortsat med missionsture til Ungarn, Malaga og Kenya. Ved sidstnævnte sted fik de to udrejsende piger en vision om ”sponsorbørn”, hvor man for 100 kr. om måneden kunne sikre børnene uddannelse og mad.

Inviterede unge i biffen

Da The Passion Of The Christ blev vist i biograferne tilbage i 2004, besluttede Skywalk – som ungdomsafdelingen kaldte sig – for at invitere gymnasieeleverne i byen på en tur i biffen.
Den eneste betingelse var at studenterne skulle deltage til en times foredrag om ”det gamle kors”. Det lykkedes at få fyldt de 185 behagelige biografsæder, og filmen gjorde tydeligt indtryk på de fremmødte. Da Jesus Revolution i samme måned kom til Randers, sagde 44 unge ja til Jesus.

Englevagt og gratis cola

Efter ungdomsgudstjenesterne har de unge i Randers nogle gange forsat på gaden i et evangelisationsfremstød, som de kalder ”englevagt”. Her deler de gratis sodavand ud og snakker og ber for de unge, som de møder.
Det er ikke en lærebog, man sidder med i hænderne, men snarere en bog fuld af minder og erfaringer, fra det liv som udsprang af Skywalk. Den giver også inspiration til andre unge.

Fællesskab

– Skywalk tror på det sociale fællesskab som en af de vigtigste nøgler til at nå ind til de unge, skriver Gert Bjørsted.
Mens man bladrer igennem bogen får man også indtrykket af en ungdomsgruppe fuld af liv og socialt sammenhold. Der er billedcollager af ture til Tivoli, Forum, stranden og en påskelejr i Norge, samt vinterlejre og julefrokoster.
Der blev også arrangeret fælles aftensmad med de unge før ungdomssamlingerne. Om det skriver Gert Bjørsted:
– Vi mener bordfællesskab er bibelsk. Her gives alle mulighed for at mødes på en anden måde end i den typiske kirkestil. En kirkestil hvor man oftest kigger hinanden i nakken fra stolerækkerne under samlingerne.

Azusa

Dette mystiske navn, Azusa, er fortællingen om en ”værestedscafe”, som det lykkedes Skywalk at oprette i 2004 med økonomisk hjælp fra Pinsekirken Drejervej i København.
Det lykkedes dem at leje sig ind i et 600 kvadratmeter stort ungdomshus og anskaffe poolbord og møbler fra et ungdomshus i Brovst, som lukkede.
Dette var endnu et udtryk for den vision som de havde, om at nå ud af kirken. Desværre måtte de lukke stedet ned i 2007, da økonomien var trængt.

Hvordan gjorde de?

Når man bladrer gennem de farverige sider fyldt med fotokollager, vidnesbyrd, oplevelser og erfaringer, får man indtrykket af en pulserende ungdomsgruppe, der med et stærkt fællesskab og fokus på mission, har skabt noget, som de unge der var med, altid vil huske. Man får endda selv lyst til at have været med.
Og som Gert Bjørsted selv beskriver i bogen, er det ikke den nye tallerken de har opfundet.
– Der er ikke noget nyt under solen. Rammen er den samme som gudstjenesten søndag formiddag og i cellegrupperne i menigheden. Men fokuseringen er kulturtro: Musikken er højere, sangene er på engelsk, forkyndelsen er spækket med kreative indslag og sjove vittigheder.
Og så er der plads til at begå fejl og tale det sprog danskerne taler i dag. Oven i hatten har vi altid stor forventning til at Ånden virker med, skriver Gert Bjørsted bl.a. i efterordet.
Derfor er der stor grund til at tro, at der alle steder i Danmark er mulighed for at skabe et lignende arbejde.


Artiklen fortsætter efter annoncen: