Danmark diskriminerer trossamfund udenfor Folkekirken

Norsk kirkerets-ekspert kalder Danmark ”et religionspolitisk u-land”, fordi trossamfund uden for folkekirken ikke får statsstøtte.Danmark er det nordiske land, som behandler trossamfund uden for folkekirken ringest. Det er konklusionen fra flere nordiske eksperter i kirkeret, der blandt andet peger på, at Danmark som det eneste nordiske land ikke yder statsstøtte til trossamfund uden for de nationale kirker, skriver Kristeligt Dagblad, og citerer specialrådgiver i Norges Kristne Råd Dag Nygaard for at kalde Danmark ”et religionspolitisk u-land”:
– Man kan ikke definere religionen ud af det offentlige rum, som man forsøger i Danmark. Så gør man vold mod mennesker, som bør have retten til at definere sig religiøst, både offentligt og privat, siger han til avisen.
Biskop i Aalborg Stift Søren Lodberg Hvas åbner for forandringer. Han mener, en ligestilling mellem trossamfundene og folkekirken kan skabe et mere positivt forhold mellem folkekirken og de andre trossamfund.