Fra leder i Ku Klux Klan til afroamerikansk præst

USA – ”Jeg ved, hvad der kan føre til forsoning mellem mennesker – nemlig Jesus Kristus”, siger Johnny Lee Clary fra San Diego til tidskriftet Charisma Magazine. En udtalelse, der skal ses i lyset af, at han er tidligere højtplaceret medlem af Ku Klux Klan og for et par uger siden blev ordineret som præst for den afroamerikanske menighed St. Stephen’s Cathedral i San Diego, Californien i USA.
Menigheden er knyttet til Church of God in Christ, der er et af de største afroamerikanske kirkesamfund i USA.
Lee Clary blev som teenager medlem af Ku Klux Klan, hvor han hurtigt steg i graderne. Efter nogle år fik han imidlertid nok, og i 1990 blev han kristen og har siden da med afsæt i sin egen historie forkyndt budskabet om forsoning gennem Jesus.
levi