Helbredelses- og medie-pioner er død

Den legendariske helbredelsesprædikant og tv-evangelist Oral Roberts døde den 15. december 2009 91 år gammel.

Oral Roberts er død

Oral Roberts var selv syg af tuberkulose, da han som 17-årig oplevede Guds kald til ”at tage Guds helbredende kraft til nationerne”. Han var i 1954 den første prædikant til at tage tv-mediet i brug og var førende i den såkaldte helbredelsesvækkelse i USA fra 1947 til 1958. På sine teltmøder bad han personligt med håndspålæggelse for alle syge – hvilket ofte betød at aftenmøderne først var færdige ud på morgentimerne. Der er videodokumentation på mange helbredelser.
I 1963 grundlagde han Oral Roberts University, der i dag har 4000 studerende. Universitetet blev i 1980’erne udvidet til City of Faith (tros-byen) med et hospital, der kombinerede forbøn og lægevidenskab.