Kanonsjov

Georg og Gonzo er to raske drenge, rigtig gode venner, meget forskellige at se på, og så går de begge i søndagsskole, hvor Rune, der er landmand og har store hænder, er søndagsskolelærer.Georg hedder faktisk Jan, men kalder sig Georg efter Georg Gearløs, fordi han altid får så mange ’gode’ ideer. Gonzo hedder faktisk Sten, men damernes syklub har givet ham navnet Gonzo, fordi han var lige så hurtig som Speedy Gonzales, da han huggede jordbær fra deres tærter.
Gonzo har hele sit liv gået i kirke og er noget træt af historierne, han har hørt igen og igen i søndagsskolen. Derimod kender Georg næsten ingenting om Gud, før han møder Gonzo, og han synes, at alle bibelhistorierne er spændende. Fortællingerne pirrer fantasien, og der er ikke langt fra tanke til handling. Drengene går på marked med kun en tier i lommen, og så følger vi dem gennem en markedsdag, hvor de starter med at købe et truthorn og ender op med at tjene penge. Undervejs har de mange små sjove og friske indfald, som absolut sætter krydderi og spænding på markedsdagen. En anden gang bygger de sæbekassebil, for når nu Gud ikke lige leverer en, så må drengene jo selv i gang. Det ender med, at Gonzo kommer gruelig galt af sted, og på hospitalet keder han sig, men så hjælper Georg til, og ved hjælp af en kørestol sætter de hospitalet på den anden ende.
Bogen består af seks historier, og med bibelfortællingerne i baghovedet hvirvles læseren ind i drengenes univers, der bestemt ikke er kedeligt. De forsøger at ’tage Gud på ordet’, og det er der kommet en kanonsjov bog for de 8-14-årige ud af. Bogen er egnet til højtlæsning, men også en god gavebog til målgruppen omkring 10 år.
Fortællingerne er krydret med Simon Samuelssons sjove karikerede stregtegninger, som fint understreger den enkelte historie. Sidst i bogen er der en side med bibelversene, som Georg og Gonzo taler om.
Ulla Schødt

Åke Samuelsson:
Georg og Gonzo
108 sider • 99,95 kr.
Prorex