Elektronisk lyd til fordybelse

”Knæfald” er Modlys’ anden udgivelse. Ligesom debut-albummet fra 2008 er ”Knæfald” elektronisk musik i langsom tempo, som giver rum og plads til bøn og meditation.Kunstner og musiker bag Modlys er jazz-pianist og lovsangsleder Atte André Jensen. Som aktiv i det danske lovsangsmiljø manglede han et alternativ til den gængse lovsangsmusik: En musik, hvor der er længere mellem ordene og plads til egne tanker og bønner.
Det er denne tanke, der ligger bag Modlys. Albummet ”Knæfald” er en elektronisk lydoplevelse med en blanding af instrumentale numre og numre med enkle sangtekster. Det er bløde toner i langsomt tempo.
Atte’s hustru Britt Dencker Jensen lægger vokal til, og det gør hun fantastisk smukt. Hendes på samme tid bløde og klare stemme passer flot ind i det elektroniske univers.
Numrene er med mange detaljer, uden at det på nogen måde virker for voldsomt. Musikken skaber det, som er formålet: Nemlig rum og plads for egne tanker. De forskellige lydeffekter skærper din opmærksomhed uden at virke distraherende.
Teksterne fortjener også opmærksomhed. De adskiller sig fra andre enkle lovsangstekster, idet de med deres poetiske strejf inspirerer dine egne tanker. De peger hen mod Gud og livet fra ham, men du skal selv søge ham for at finde. Det er tekster, der søger freden i en hektisk tidsalder og rammer essensen: Nemlig at det er op til os selv at skabe rum og tid til fordybelse og tilbedelse.

Man skal selvfølgelig være indstillet på en elektronisk musikoplevelse frem for akustisk. Men er man det, venter et unikt lydunivers, med plads til dig selv. Et album fra en meget dygtig kunster og musiker. En gave til den danske musikscene.
Lisbeth