KD forsvarer syge asylbørn

Irakiske asylbørn lider psykisk overlast med op til 10 års ventetid på danske asylcentre. Det mener Kristendemokraterne og opfordrer derfor til at give dem opholdstilladelse i Danmark.Børnenes helbred er kommet i fare, fordi man sætter lov og ret før menneskelige hensyn, mener politisk næstformand Stig Grenov.
– Det er her, Kristendemokraterne taler de svagestes sag. Det forhold, at børn er ved at blive psykisk syge af uvisheden i de op til 10 år, de har befundet sig her, afgør sagen for Kristendemokraterne. Ministeren burde anstændigvis lade flygtningenævnet behandle sagen igen, således at de kan få opholdstilladelse og få deres behandling.
– Reelt er det regeringen, der har taget børnene som gidsler for at kunne holde fast i deres ministertaburetter konkluderer Grenov og opfordrer til, at man udvider flygtningenævnet med flere kompetente fagpersoner:
– Hele denne ulykkelige sag kunne muligvis have været undgået, om ikke flygtningenævnet siden 2002 var blevet beskåret i antallet af medlemmer fra syv til de nuværende tre.